Furnizorii marilor retaileri încearcă să livreze la timp produsele destinate Crăciunului, pe fondul blocajelor din transporturile maritime

Furnizorii marilor retaileri încearcă să livreze la timp produsele destinate Crăciunului, pe fondul blocajelor din transporturile maritime
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2021

Furnizorii Walmart, Target, Amazon.com și ai altor retaileri mari plasează comenzile pentru mărfurile din China destinate sărbătorilor de iarnă cu câteva săptămâni mai devreme, în condițiile în care blocajele din transporturi riscă să îi lase pe mulți cumpărători de cadouri fără produse în sezonul cumpărăturilor de Crăciun, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Reuters a intervievat aproape o duzină de furnizori și comercianți de produse, de la jucării la echipamente pentru computere, din Statele Unite și Europa, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Cu toții se așteaptă la întârzieri de săptămâni ale inventarului de sărbători, din cauza blocajelor din transporturile maritime, inclusiv a unei penurii globale de containere și închiderii din ultima perioadă a portului Yantian din sudul Chinei, care deservește producătorii de lângă Shenzhen, determinată de Covid-19.

Riscul pentru comercianții cu amănuntul este o explozie de articole epuizate, chiar în timp ce cumpărătorii sunt gata să-și deschidă portofelele pentru a cumpăra jucării, îmbrăcăminte și alte mărfuri.

"Va fi o problemă majoră", a spus Isaac Larian, director executiv al MGA Entertainment din Los Angeles, care vinde LOL Surprise, Bratz, Little Tikes și alte mărci de jucării către Amazon, Walmart și Target. Compania sa are jucării blocate în sute de containere în portul Yantian. Dacă nu va putea obține suficiente mărfuri pentru clienții săi care vând cu amănuntul,acest fapt "va afecta vânzările de Crăciun", a spus Larian.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Blocajul din transporturile maritime este provocat nu doar de întârzierile înregistrate în portul Yantian, care este considerat pricipalul port folosit de Amazon, reprezentând 32,4% din transporturile gestionate de compania de comerț electronic în cele trei luni până la 31 mai, potrivit firmei de analiză a datelor Panjiva, parte a  S&P Global Market Intelligence.

În timp ce portul Yantian s-a redeschis pe 24 iunie, lipsa de containere constrânge încă reluarea în totalitate a activitpților, navele de marfă la nivel global fiind supraîncărcate, porturile aglomerate iar containerele blocate în locuri greșite.

Amazon și alți retaileri nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
retaileri
containere