Generozitate surpriză - Auchan plătește în România bonusuri de până la 1.000 euro angajaților, pentru „mobilizare excepțională“ în plină epidemie de coronavirus

Generozitate surpriză - Auchan plătește în România bonusuri de până la 1.000 euro angajaților, pentru „mobilizare excepțională“ în plină epidemie de coronavirus
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 22 mar 2020

Retailerul francez Auchan, unul dintre principalii comercianți de alimente din lume, dă dovadă de generozitate în criză și va plăti câte 1.000 de euro, ca bonus, angajaților săi din magazine, depozite și diviziile de livrare la domiciliu. Prima urmează să fie plătită și angajaților din România, într-un cuantum care urmează să fie stabilit dacă va fi sau nu echivalentul tot a 1.000 de euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, în total, peste 65.000 de angajați din magazinele Auchan din Franța vor încasa bonusul, anunță compania, pentru că „au demonstrat o mobilizare excepțională“ continuând să meargă la locul de muncă în plină epidemie de coronavirus.

Conform presei străine, inclusiv franceze, același principiu va fi aplicat și angajaților din România, Ungaria, Portugalia, Spania, într-un cuantum care urmează să fie stabilit.

UPDATE Profit.ro a intrat în posesia unui fragment din mesajul transmis Auchan către angajații din România.

Generozitate surpriză - Auchan plătește în România bonusuri de până la 1.000 euro angajaților, pentru „mobilizare excepțională“ în plină epidemie de coronavirus

Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult CITEȘTE ȘI Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult

Bonusul va fi plătit în săptămânile următoare, integral sau în mai multe tranșe.

Vineri, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Marie, a cerut retailerilor francezi să facă un astfel de gest față de angajați.

FOTO Cumpărăturile provocate de panică în Marea Britanie se intensifică, în pofida apelurilor la calm CITEȘTE ȘI FOTO Cumpărăturile provocate de panică în Marea Britanie se intensifică, în pofida apelurilor la calm

Retailul este unul dintre sectoarele în care vânzările au explodat în contextul epidemiei și, implicit, al izolării la domiciliu.

Auchan este unul dintre cele mai importante lanțuri comerciale, locul 11 în lume, prezent în 17 țări, cu peste 3.700 de magazine și aproape 350.000 de angajați.

În România, Auchan are 33 de hipermarketuri, 3 supermaketuri, 24 magazine de proximitate My Auchan - 15 deschise în stații Petrom, circa 10.000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

FOTO Pe site-ul eMAG au reapărut măștile medicinale vândute cu 500 lei cutia UPDATE eMAG reacționează, produsul a fost trecut \ CITEȘTE ȘI FOTO Pe site-ul eMAG au reapărut măștile medicinale vândute cu 500 lei cutia UPDATE eMAG reacționează, produsul a fost trecut "indisponibil". Contractul cu seller-ul a fost reziliat, eMAG va suporta diferența

Auchan a anunțat recent că se bucură de primele beneficii ale planului său de redresare, care a dus la majorarea profitabilității în 2019, dar a avertizat asupra efectelor epidemiei de coronavirus.

Aproximativ 27% din veniturile Auchan sunt obținute în Asia, iar în China operează prin intermediul grupului Sun Art Retail, care este deja afectat de concurența strânsă de pe piața chineză.

FOTO Auchan reacționează după ce magazinele au fost luate cu asalt de români pentru a-și face rezerve de alimente CITEȘTE ȘI FOTO Auchan reacționează după ce magazinele au fost luate cu asalt de români pentru a-și face rezerve de alimente

Auchan Retail, divizia de retail a grupului Auchan, a raportat o creștere cu 14% a profitului înainte de taxe și dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) la 1,831 miliarde de euro în 2019. În schimb, veniturile au scăzut cu 1,4% anul trecut, la 45,8 miliarde de euro, din cauza dificultăților din Franța și Rusia.

Pe de altă parte, pentru a-și îmbunătăți rezultatele, Auchan își reduce costurile, vinde sau închide magazine neprofitabile din Franța, Rusia, Spania, China, Ucraina și Polonia. Anul trecut, a ieșit de pe piețele unde înregistra pierderi - Italia și Vietnam.

În ianuarie, compania a anunțat că intenționează să renunțe la 517 angajați din Franța ca parte a eforturilor de reducere a costurilor, pentru a face față schimbării obiceiurilor de cumpărături și concurenței din partea distribuitorilor online, cum ar fi Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
coronavirus