Germanii beau din ce în ce mai puțină bere locală

Germanii beau din ce în ce mai puțină bere locală
scris 30 ian 2020

Germanii întorc spatele băuturii lor favorite, cifrele oficiale publicate joi de Oficiul federal de statistică (Destatis) arată că în 2019 vânzările de bere s-au ridicat la 9,2 miliarde litri, cu 1,9% sau 180 milioane litri mai puțin decât în 2018, informează DPA.

Cifra se referă la berea vândută de facilitățile pentru producția și depozitarea de bere din Germania și nu include berea fără alcool sau berea importată din afara Uniunii Europene, scrie Agerpres.

Ikea își închide toate magazinele din China din cauza epidemiei de coronavirus CITEȘTE ȘI Ikea își închide toate magazinele din China din cauza epidemiei de coronavirus

Consumatorii germani continuă să prefere berea produsă în Germania, în condițiile în care peste 80% din vânzările de bere au mers spre piața internă și restul spre export.

Datele publicate de Destatis mai arată că vânzările de bere în Germania au scăzut constant în ultimii ani fiind cu aproape două miliarde de litri, sau 17,8%, mai mici în 2019 comparativ cu anul 1993.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bere
germania