Grupul chinez Haier Group pregătește o extindere puternică în România

Grupul chinez Haier Group pregătește o extindere puternică în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 feb 2023

Grupul chinez Haier Group pregătește o extindere puternică în România și Turcia, urmând să investească în aceste țări aproape 200 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investițiile sunt pregătite pentru acest an și anul viitor, relevă date analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV eMAG lansează IFN \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV eMAG lansează IFN "HeyBlu"

În toamnă, Profit.ro a anunțat că Haier Tech România, parte a grupului chinez Haier Group, a fost capitalizată cu 149,82 milioane de lei, la 339,21 milioane de lei, aproape 99% din sumă reprezentând o parte din creanța pe care Candy Hoover Group o are împotriva societății. Operațiunea a urmărit creșterea stabilității financiare, îmbunătățirea poziției financiare nete și reechilibrarea raportului dintre datorii și capital al companiei.

Compania este controlată de Candy Hoover Group SRL - 99% și Candy SpA - 1%.

În decembrie 2021, Profit.ro a anunțat că Haier Tech România a început producția în prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană.

Peneș Curcanul, lovit de gripă aviară, trece la sacrificări CITEȘTE ȘI Peneș Curcanul, lovit de gripă aviară, trece la sacrificări

Investiția depășește 70 de milioane de euro.

Fabrica are 63.000 de metri pătrați desfășurați pe o suprafață de 130.000 de metri pătrați, situat în Parcul Industrial Allianso din Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Haier Tech va avea o capacitate de producție de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piața locală, cât și cea internațională, reprezentând astfel cel mai mare centru de refrigerare pentru export în Europa al Haier.  

La nivelul anului 2021, compania a raportat un business de 34,15 milioane de lei și o pierdere de 58,55 milioane de lei.

Haier Europa face parte din Haier Smart Home.

Listat la Bursa de Valori din Shanghai (SHA: 600690) din 1993, Haier Smart Home este prezent pe toate cele 5 continente cu 25 de parcuri industriale, 10 centre de cercetare și dezvoltare și aproximativ 100.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
haier
frigidere
fabrica romania
capitalizare
creanta