Haier se pregătește să lanseze fabrica din România, prima din Europa, investiție de peste 70 milioane euro

Haier se pregătește să lanseze fabrica din România, prima din Europa, investiție de peste 70 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2021

Haier Tech România, parte a grupului chinez Haier Group, anunță că lucrările pentru prima sa unitate de producție de frigidere din Europa, programată să fie lansată în România, se desfășoară conform graficului, producția urmând să înceapă la sfârșitul primăverii 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Investiția depășește 70 de milioane de euro. Fabrica va avea 63.000 de metri pătrați desfășurați pe o suprafață de 130.000 de metri pătrați, situat în Parcul Industrial Allianso din Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Proiești.

Dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP va investi 116 milioane euro în România, în următorii doi ani CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP va investi 116 milioane euro în România, în următorii doi ani

Noua fabrică va angaja aproape 800 de persoane (la capacitate maximă) pentru o producție estimată de 600.000 unități după 2022. 

"Suntem bucuroși că am ales orașul Ploiești pentru prima noastră fabrică de producție de frigidere din Uniunea Europeană. Acest proiect va face din România un hub strategic pentru Haier Europa și va juca un rol-cheie în strategia noastră de a ajunge printre primii 3 lideri din industrie până în 2023 în Europa", a declarat Alessia Ianni, Director de Operațiuni Tehnice de Frigidere Haier Europa și Managing Director Haier Tech România.

Haier Europa face parte din Haier Smart Home. Listat la Bursa de Valori din Shanghai (SHA: 600690) din 1993, Haier Smart Home este prezent pe toate cele 5 continente cu 25 de parcuri industriale, 10 centre de cercetare și dezvoltare și aproximativ 100.000 de angajați.

Cu un venit operațional în valoare de 25 miliarde euro în 2019, rețeaua globală de vânzări a companiei acoperă peste 160 de țări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
haier
frigidere
fabrica romania