Inflația în zona euro a stagnat la 1,5% în luna septembrie

Inflația în zona euro a stagnat la 1,5% în luna septembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2017

Rata anuală a inflației în zona euro a rămas stabilă în luna septembrie la 1,5%, arată o estimare preliminară publicată de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifra furnizată de Eurostat este sub estimările analiștilor de la furnizorul de servicii financiare Factset, care mizau pe o creștere anuală a prețurilor de 1,6% în zona euro, scrie Agerpres.

Dan Șucu, intrat pe piața rezidențială, vine în premieră la Târgul Imobiliar CITEȘTE ȘI Dan Șucu, intrat pe piața rezidențială, vine în premieră la Târgul Imobiliar

Potrivit Eurostat, în luna septembrie 2017, cele mai semnificative majorări de prețuri s-au înregistrat la energie, cu o creștere anuală de 3,9%, după un avans de 4% în luna august, urmate de prețurile la alimente, alcool și țigări, care au crescut cu 1,9%, față de un avans de 1,4% în august, și prețurile la servicii, care au consemnat o creștere anuală de 1,5%, față de un avans de 1,6% în luna august.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
zona euro