Inflația în zona euro a stagnat la 1,5% în luna septembrie

Inflația în zona euro a stagnat la 1,5% în luna septembrie
scris 29 sep 2017

Rata anuală a inflației în zona euro a rămas stabilă în luna septembrie la 1,5%, arată o estimare preliminară publicată de Eurostat.

Cifra furnizată de Eurostat este sub estimările analiștilor de la furnizorul de servicii financiare Factset, care mizau pe o creștere anuală a prețurilor de 1,6% în zona euro, scrie Agerpres.

Dan Șucu, intrat pe piața rezidențială, vine în premieră la Târgul Imobiliar CITEȘTE ȘI Dan Șucu, intrat pe piața rezidențială, vine în premieră la Târgul Imobiliar

Potrivit Eurostat, în luna septembrie 2017, cele mai semnificative majorări de prețuri s-au înregistrat la energie, cu o creștere anuală de 3,9%, după un avans de 4% în luna august, urmate de prețurile la alimente, alcool și țigări, care au crescut cu 1,9%, față de un avans de 1,4% în august, și prețurile la servicii, care au consemnat o creștere anuală de 1,5%, față de un avans de 1,6% în luna august.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
inflatie
zona euro