Inspectorii sanitari au pornit în control pe litoral. Unde s-au dus să verifice restaurantele și terasele

Inspectorii sanitari au pornit în control pe litoral. Unde s-au dus să verifice restaurantele și terasele
scris 24 iun 2019

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat luni la Constanța "Comandamentul Sezon Estival 2019", pentru protejarea sănătății publice a turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc, informează ANSVSA.

Începând de luni și până la sfârșitul lunii august, echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare, potrivit ANSVSA.

Activitatea Comandamentului va fi realizată de 59 de inspectori, scrie Agerpres.

FOTO IKEA a deschis al doilea magazin din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei CITEȘTE ȘI FOTO IKEA a deschis al doilea magazin din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei

Inspectorii ANSVSA vor acționa în șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia - Vama Veche.

Tipurile de unități vizate sunt: cantinele taberelor școlare, depozitele alimentare, unitățile de tip supermarket și hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie și patiserie, beach-baruri, restaurantele și alte unități de alimentație publică, în care se prepară și se servesc alimente, relatează ANSVSA.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ansvsa
cotroale
litoral