Japonia și-a anunțat retragerea din Comisia privind vânătoarea de balene, urmând să reia pescuitul comercial

Japonia și-a anunțat retragerea din Comisia privind vânătoarea de balene, urmând să reia pescuitul comercial
scris 26 dec 2018

Japonia și-a anunțat miercuri retragerea din Comisia internațională privind vânătoarea de balene (International Whaling Commission, IWC), punând în aplicare o amenințare făcută în septembrie, în scopul "reluării pescuitului comercial în iulie anul viitor", a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului, citat de AFP.

Arhipelagul, care se expune astfel unui val de critici din partea unor guverne și organisme de protecție ale animalelor, se va alătura Islandei și Norvegiei, care practică deschis pescuitul comercial de balene, scrie Agerpres.

Formula 1, sportul cel mai vizionat în 2018. Cea mai mare audiență a câștigat-o însă Rusia CITEȘTE ȘI Formula 1, sportul cel mai vizionat în 2018. Cea mai mare audiență a câștigat-o însă Rusia

Japonia nu va pescui totuși balene "în apele Antarcticii sau în emisfera sudică", a precizat reprezentantul executivului, Yoshihide Suga, în cadrul unui briefing de presă. Pescuitul va fi "limitat la apele teritoriale și la zona economică exclusivă" a Japoniei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
japonia
balene