Just Eat Takeaway.com negociază preluarea Grubhub, care ar crea cea mai mare companie de livrare de mâncare din lume

Just Eat Takeaway.com negociază preluarea Grubhub, care ar crea cea mai mare companie de livrare de mâncare din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2020

Compania europeană de livrare a mâncării la comandă Just Eat Takeaway.com a anunțat miercuri se află în discuții avansate pentru preluarea Grubhub, într-o tranzacție în acțiuni care, dacă va fi finalizată, ar crea cea mai mare companie de livrare de mâncare din lume, în funcție de venituri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grubhub, care are o capitalizare de piață de aproximativ 4,3 miliarde de dolari, a fost abordată în luna mai și de Uber Eats, divizie a Uber Technologies, pentru o preluare sub formă de acțiuni, scrie News.ro.

CONFIRMARE Produsele lanțului britanic de cafenele Costa Coffee, al doilea ca mărime după Starbucks, gonit din România de criză, revin pe piața locală CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Produsele lanțului britanic de cafenele Costa Coffee, al doilea ca mărime după Starbucks, gonit din România de criză, revin pe piața locală

Uber este însă pe cale să renunțe la acord, a informat miercuri CNBC. Uber nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

O potențială fuziune Uber-Grubhub a ridicat îngrijorări legate de concurență, în special pe piețele majore, inclusiv la New York, unde Grubhub controlează deja o mare parte a livrărilor de la restaurante.

Chris Sagers, profesor la Cleveland-Marshall College of Law, a estimat că achiziția de către Uber a Grubhub ar fi fi blocată de către autoritățile antitrust din SUA.

Un acord între Grubhub și Just Eat Takeaway ar putea fi aprobat mai ușor.

”O tranzacție cu o cota de piață zero în SUA, nici măcar nu se vor gândi la o evaluare extinsă”, a spus el.

O fuziune între Just Eat Takeaway și Grubhub ar crea o companie cu venituri totale de peste 2,1 miliarde de euro, care ar fi mai mare decât liderul mondial al pieței de profil, China Meituan, care avea afaceri de 1,4 miliarde de euro, potrivit unei prezentări Just Eat înainte de a achiziționa Takeaway în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
just eat takeaway.com
grubhub
livrare mancare