Köber mizează pe stagnarea vânzărilor la nivelul atins anul trecut: Principalele provocări sunt pandemia și creșterea prețurilor materiilor prime. Planuri de investiții de 5 - 10 milioane euro

Köber mizează pe stagnarea vânzărilor la nivelul atins anul trecut: Principalele provocări sunt pandemia și creșterea prețurilor materiilor prime. Planuri de investiții de 5 - 10 milioane euro
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 5 mai 2021

Producătorul de lacuri și vopsele Köber mizează în acest an pe o stagnare a business-ului la nivelul atins anul trecut, în pofida incertitudinilor aduse de COVID și a creșterii prețurilor materiilor prime. Grupul Köber produce, de asemenea, centrale termice, segment care i-a adus anul trecut vânzări de 16 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

“Sperăm ca și în anul 2021 să obținem rezultate similare celor din 2020 și 2019. Nu estimăm un an 2021 cu o creștere de cerere față de anul 2020. De altfel, rezultatele primului trimestru se înscriu pe acest trend, chiar dacă sunt ușor sub cele obținute în 2020”, spun reprezentanții companiei deținute de familia cu același nume.

Principalele promocări cu care se confruntă Köber sunt pandemia și restricțiile impuse de aceasta și evoluția prețurilor materiilor prime, ținând cont de creșterea semnificativă a cotațiilor petroliere.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În 2019, Köber a raportat o cifră de afaceri de 354,3 milioane lei (74,7 milioane euro), iar anul trecut vânzările au fost similare. Circa 5% din afaceri reprezintă exporturi.

Reprezentanții companiei spun că, din cauza pandemiei, piața a devenit fluctuantă și greu de previzionat, pentru că lucrările de renovare sau de construire a unor clădiri noi au variat în funcție de înăsprirea sau relaxarea restricțiilor.

Planurile de investiții vizează alocarea unor sume cuprinse între 5 și 10 milioane euro, în următorii cinci ani, pentru dezvoltarea capacităților de producție și a celor logistice.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Köber deține două fabrici de lacuri și vopseluri în județul Neamț. Prima a fost deschisă în urmă cu 30 de ani, iar cealaltă în 2008.

Grupul produce, tot în județul Neamț, și centrale termice, având anul trecut vânzări de 16 milioane de euro, mai mari față de cele raportate în 2019. Același rezultat va fi atins sau chiar depășit în acest an, estimează compania, luând în calcul printre altele lansarea unei noi game de centrale termice cu condensare.

Grupul este deținut de omul de afaceri Aurel Köber împreună cu soția sa, Mariana.

viewscnt
Afla mai multe despre
kober
afaceri
vopsea
centrale