KFC va renunța, în SUA, la achiziția de pui tratați cu antibiotice importante pentru oameni, din 2018

KFC va renunța, în SUA, la achiziția de pui tratați cu antibiotice importante pentru oameni, din 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2017

KFC va renunța, în Statele Unite, la achiziția de pui tratați cu antibiotice importante pentru oameni, până la sfârșitul lui 2018, a anunțat vineri compania americană, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia, care a necesitat colaborare din partea a 2.000 de ferme, este o reacție la schimbarea preferințelor de consum ale clienților, a declarat președintele operațiunilor din SUA ale KFC, Kevin Hochman.

Compania s-a mai angajat, recent, că toate produsele de bază folosite nu vor conține coloranți și arome artificiale, până în 2018, iar meniurile nu vor conține coloranți alimentari, cu excepția băuturilor și produselor unor terțe părți, scrie News.ro.

KFC, al doilea mare lanț de restaurante din SUA care servește produse din carne de pui, după compania privată Chick-fil-A, a dat termen furnizorilor de carne de pui din SUA până la sfârșitul lui 2018 să nu mai folosească antibiotice importante în medicina umană.

Aproximativ 70% din antibioticele vitale pentru combaterea infecțiilor la oameni sunt vândute pentru utilizarea în producția de carne și lactate, iar certetătorii sunt îngrijorați că folosirea în exces a acestora le-ar putea reduce eficiența în combaterea afecțiunilor umane.

FOTO Cel mai nou centru comercial din România, Platinia Shopping Center, va fi deschis în weekend la Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai nou centru comercial din România, Platinia Shopping Center, va fi deschis în weekend la Cluj-Napoca

McDonald's a decis anul trecut să nu mai servească în cele aproximativ 14.000 de restaurante din SUA carne provenită de la pui crescuți cu antibiotice importante în medicina umană.

Produsul Chicken McNuggets se află în topul vânzărilor, iar schimbarea presează și restul industriei să procedeze la fel ca McDonald's.

Chick-fil-A a mers mai departe, promițând în 2014 să treacă la folosirea de carne provenită de la pui crescuți fără niciun fel de antibiotice, de la sfârșitul lui 2019.

Datorită mărimii sale, KFC a fost în atenția mai multor campanii a organizațiilor de protecție a consumatorilor, sănătății și mediului, pentru reducerea folosirii antibioticelor, pe lângă o coaliție a acționarilor britanici și americani, cu active în administrare de peste 2.000 de miliarde de dolari.

Decizia KFC se va aplica în Statele Unite, la cele 4.200 de restaurante aprovizionate de circa 2.000 de ferme de pui din țară, a spus Hochman.

El a precizat că politica KFC referitoare la antibiotice este stabilită de la țară la țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
kfc
antibiotice