Levi Strauss anticipează o scădere a marjei sale de profit în acest an, din cauza promoțiilor peste așteptări

Levi Strauss anticipează o scădere a marjei sale de profit în acest an, din cauza promoțiilor peste așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2023

Levi Strauss anticipează o scădere a marjei sale de profit în acest an, deoarece va trebui să ofere promoții mai mari decât se anticipase anterior, în timp ce se confruntă cu costuri mai mari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, care a depășit estimările privind rezultatele trimestriale, dar și-a menținut previziunile anuale privind veniturile și profitul, a declarat că marja sa brută pe întregul an va scădea cu aproximativ 0,5 puncte procentuale, față de nivelul de 57,5% cu un an mai devreme, scrie News.ro.

McDonald\'s reduce pachetele salariale pentru unii angajați, la nivel global, ca parte a unei restructurări care include disponibilizări și închiderea unor birouri CITEȘTE ȘI McDonald's reduce pachetele salariale pentru unii angajați, la nivel global, ca parte a unei restructurări care include disponibilizări și închiderea unor birouri

Levi se așteptase anterior ca marjele să se extindă cu 0,20 până la 0,30 puncte procentuale.

Chiar și cu mai multe creșteri ale prețurilor la produsele sale, Levi nu a reușit să-și protejeze marjele de creșterea costurilor de transport, cu forța de muncă și pentru bumbac, precum și de întreruperile persistente ale lanțului de aprovizionare.

De asemenea, stocurile umflate au forțat Levi să-și urmeze colegii în creșterea reducerilor și a promoțiilor oferite pentru a vinde produsele, reducând și mai mult marjele.

Marja sa brută ajustată pentru primul trimestru a scăzut cu 3,60 puncte procentuale, până la 55,8%.

”Acțiunile deliberate pe care le-am întreprins pentru a reduce stocurile în SUA, împreună cu un mediu mai promoțional, au dus la o presiune mai mare decât ne așteptam asupra marjei brute”, a declarat directorul financiar Harmit Singh.

Analiștii UBS au observat că promoțiile Levi's au crescut cu 15 puncte procentuale în decembrie.

EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu

În ciuda promoțiilor mai mari, Levi a avut dificultăți să atragă cumpărătorii atenți la costuri, în special în cazul mărcilor sale Signature și Denizen.

Levi a raportat săptămâna trecută un profit ajustat de 34 de cenți pe acțiune, la venituri de 1,69 miliarde de dolari, ambele depășind estimările. Cu toate acestea, ”strada încă nu este neapărat mulțumită de perspectiva prudentă”, a spus Jessica Ramirez, analist senior la Jane Hali and Associates.

viewscnt
Afla mai multe despre
levi strauss
profit