Magazinele franceze se confruntă cu lipsuri de alimente din cauza protestelor fermierilor

Magazinele franceze se confruntă cu lipsuri de alimente din cauza protestelor fermierilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2024

Potrivit BFMTV, unele supermarketuri nu mai au slănină, iaurt, fructe și legume proaspete, salată verde, pâine, pește și carne.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Magazinele alimentare din Franța se confruntă cu o penurie a unor articole din cauza întreruperilor de livrare cauzate de întreruperile de trafic pe autostrăzile naționale blocate de fermierii care protestează, relatează canalul BFMTV.

România pierde poziția de cel mai mare exportator european de grâu în favoarea Franței. Unde a rămas lider CITEȘTE ȘI România pierde poziția de cel mai mare exportator european de grâu în favoarea Franței. Unde a rămas lider

Potrivit acestuia, în departamentul Ardennes din nord-estul republicii, unele supermarketuri nu au slănină, iaurt, fructe și legume proaspete, salată verde și sandvișuri gata preparate. În partea de sud a țării (departamentul Bouches-du-Rhône) există o penurie de pâine și anumite produse perisabile. În Grenoble (sud-estul Franței), unele supermarketuri nu mai au carne, pește și brânzeturi, arată Adevărul.

Pe lângă blocarea autostrăzilor, fermierii care protestează au blocat și accesul la depozite și centre logistice din diferite părți ale țării.

În Franța au loc demonstrații în masă ale fermierilor pe fondul nemulțumirii reprezentanților industriei cu privire la scăderea veniturilor din cauza inflației și la creșterea importurilor de produse agricole din Ucraina. În plus, fermierii sunt în favoarea simplificării procedurilor birocratice asociate cu cerințele UE, precum și a unei reglementări mai puțin stricte a agriculturii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
magazine
alimente
franta