Marii retaileri din România avertizează că există riscul unui blocaj în aprovizionarea cu legume și fructe din cauza controalelor ANAF

Marii retaileri din România avertizează că există riscul unui blocaj în aprovizionarea cu legume și fructe din cauza controalelor ANAF
scris 13 apr 2019

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) avertizează autoritățile române că de peste 24 de ore sunt blocate sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume și fructe perisabile la nivel național, ca urmare a unei operațiuni de control. Retailerii spun că marfa se deteriorează.

„Camioanele, care provin inclusiv din UE, adică din spațiul european de liberă circulație a mărfurilor, sunt sigilate de ANAF în vederea controlului, însă inspectorii nu fac față volumului mare de marfă ce trebuie controlată, prin urmare aceasta se deteriorează. Acest blocaj, care durează deja de peste o zi, afectează atât consumatorii, cât și comercianții. Sperăm ca acțiunile autorităților de combatere a comerțului ilicit să fie făcute cu discernământ, astfel încât activitatea celor care operează cu bună-credință, în condiții de legalitate deplină, să nu fie afectată“, se arată într-un comunicat al asociației.

După avertismentul lui Dragnea, Antifrauda declanșează operațiunea ”Demetra” CITEȘTE ȘI După avertismentul lui Dragnea, Antifrauda declanșează operațiunea ”Demetra”

AMRCR și-a afirmat sprijinul față de ANAF, în derularea operațiunii Demetra, pentru eradicarea fraudelor și spune că oprirea comerțului ilicit este și obiectivul companiilor membre ale asociației, prin proceduri de verificări în raport cu furnizorii.

Din asociație fac parte retailerii Auchan, Artima, Dedeman, Hornbach, Mobexpert, Brico-Depot, Kaufland, Penny, Carrefour, Lidl, Profi, Cora, Mega Image, Selgros, Decathlon, Metro și Columbus. 

viewscnt
Afla mai multe despre
retaileri
legume
fructe
control
anaf