Jeff Bezos îi provoacă pe rivalii Amazon să îi urmeze exemplul și să crească salariile minime

Jeff Bezos îi provoacă pe rivalii Amazon să îi urmeze exemplul și să crească salariile minime
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2019

Directorul general al Amazon.com, Jeff Bezos, i-a provocat joi pe retailerii rivali să majoreze salariile minime la 16 dolari pe oră, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi îi provoc pe principalii competitori (știți care sunteți) să oferiți beneficiile pe care le acordăm noi angajaților și salariul nostru minim de 15 dolari pe oră”, a scris miliardarul într-o scrisoare către acționari, scrie News.ro.

“Faceți-o! Mai bine, mergeți la 16 dolari și întoarceți-ne provocarea”, a scris Bezos.

EXCLUSIV Grupul Auchan începe peste doi ani un proiect mixt de 50 milioane de euro în Reșița. Vizează și achiziția unui teren în Bucureștii Noi din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Auchan începe peste doi ani un proiect mixt de 50 milioane de euro în Reșița. Vizează și achiziția unui teren în Bucureștii Noi din Capitală

În noiembrie 2018, Amazon a mărit salariul minim al angajaților din Statele Unite la 15 dolari pe lună, cedând criticilor referitoare la salariile mici și condițiile proaste de muncă.

Majorarea de salarii de la Amazon a avut loc într-o perioadă în care șomajul din Statele Unite era aproape de cel mai redus nivel din ultimele două decenii, iar retailerii și firmele de transport de mărfuri concurau pentru sute de mii de angajați, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Bezos a afirmat în scrisoarea sa că de creșterea salarială au beneficiat peste 250.000 de angajați ai Amazon și peste 100.000 de angajați sezonieri care au lucrat în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
amazon