Ministerul Agriculturii ia în calcul măsuri care să ducă la limitarea creșterii prețului la produsele de bază

Ministerul Agriculturii ia în calcul măsuri care să ducă la limitarea creșterii prețului la produsele de bază
scris 26 dec 2018

Ministerul Agriculturii analizează adoptarea unor măsuri care să ducă la limitarea creșterii prețului la produsele de bază. În plus, Ministerul Agriculturii a sesizat la finalul lunii noiembrie Consiliul Concurenței cu privire la creșterea prețurilor produse de panificație și patiserie, conform G4media.ro.

„Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum ar fi de Franța, pentru limitarea creșterii exagerate a prețurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piața națională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul”, se arată într-un răspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar.

DOCUMENT Restaurantele - obligate prin lege să dea gratis clienților apă de la robinet. Autoritățile locale vor furniza gratis populației filtre dacă apa de la robinet nu este corespunzătoare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Restaurantele - obligate prin lege să dea gratis clienților apă de la robinet. Autoritățile locale vor furniza gratis populației filtre dacă apa de la robinet nu este corespunzătoare

Ministerul Agriculturii nu precizează ce înseamnă „creștere exagerată a prețurilor” și nici ce înțelege prin alimente de bază, scrie News.ro.

„Noi am monitorizat creșterile la produsele de panificație. Am constatat că prețul pâinii a crescut la raft cu 15-20%. Prețul franzelei a crescut de la 90 de bani la 1 leu sau de la 1 leu la 1 leu și 15-20 de bani”, a declarat pentru G4Media.ro un oficial din cadrul ministerului Agriculturii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petre daea
ministerul agriculturii
preturi