Ministrul Agriculturii cere clarificări: De ce produsele producătorilor români sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale

Ministrul Agriculturii cere clarificări: De ce produsele producătorilor români sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2024

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat că a ridicat o problemă semnalată de mai multe ori de către producătorii români, și anume că produsele acestora sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri pe care le fac extrem de necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale respective. „Consider că această situație trebuie analizată de Consiliul Concurenței pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale față de cei care produc românește”, mai spune ministrul PSD. „Nu am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piață alimentele ieftine”, a adăugat social-democratul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Ca ministru al Agriculturii îmi doresc ca pe rafturile magazinelor să ajungă cât mai multe produse românești, la prețuri corecte, atât pentru cei care le produc cât și pentru cei care le consumă. Și da, îmi doresc ca aceste produse să fie la un preț cât mai mic, pentru că nu pot accepta profiturile speculative făcute pe seama românilor!”, spune ministrul.

Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul CITEȘTE ȘI Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul

El a mai spus că „faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie, în condițiile în care materia primă și procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acționăm.

„Am ridicat astăzi, în cadrul unei dezbateri, o problemă pe care mi-au semnalat-o în repetate rânduri producătorii români: produsele lor sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri care le fac extrem de necompetitive în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale respective. Consider că această situație trebuie analizată de Consiliul Concurenței pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale față de cei care produc românește. Faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie, în condițiile în care materia primă și procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acționăm!”, a mai precizat Barbu.

FOTO În România este pregătit cel mai mare complex zootehnic de porci din Europa CITEȘTE ȘI FOTO În România este pregătit cel mai mare complex zootehnic de porci din Europa

Ministrul Agriculturii a adăugat că nu a spus niciodată că dorește să elimine de pe piață alimentele ieftine, ci vrea ca românii să aibă produse de calitate la prețuri corecte, pe care și le permit.

„Și ca să fie clar și pentru amatorii de senzațional: NU am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piață alimentele ieftine. Vreau ca românii să aibă acces la produse de calitate, la prețuri corecte, suportabile!”, a conchis Florin Barbu.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
magazine
alimente