EXCLUSIV FOTO Tranzacție - Octavian Radu vinde Vinexpert

EXCLUSIV FOTO Tranzacție - Octavian Radu vinde Vinexpert
Wili Bitescu
Wili Bitescu
scris 14 feb 2024

Crush Distribution, unul dintre cei mai mari importatori de vinuri și băuturi alcoolice din România, prezent în peste 1.000 de hoteluri și restaurante și în 100 de magazine specializate (offline și online), care deține și magazinul propriu de desfacere Crush Wine Shop, a cumpărat distribuitorul Vinexpert de la omul de afaceri Octavian Radu, fost proprietar al lanțului de librării Diverta, vândut pe 1 leu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția include business-ul de distribuție și punctul de desfacere (Wine Gallery) din zona bucureșteană Nerva Traian. Celălalt Wine Gallery, din Piața Victoriei, în centrul capitalei, va face obiectul unei alte tranzacții, conform informațiilor Profit.ro.

Pizza s-a scumpit. România, locul doi în lume la comenzi CITEȘTE ȘI Pizza s-a scumpit. România, locul doi în lume la comenzi

Contactat de Profit.ro, Octavian Radu nu a dorit să comenteze.

În 2016, Octavian Radu explica pentru Profit.ro cum poți să clădești un grup de 300 de milioane de euro și să îl pierzi aproape complet, într-un interviu eveniment.

Crush Distribution, cu sediul central în Satu Mare și magazin în Cluj-Napoca, este deținut de Heromar Adviser (controlată de Heromar AG înregistrată în Elveția), Crushbar (a omului de afacari local Tamas Bozso) și East Consulting (având în spate fondul ungar de investiții Hodler Capital), toate cu sediul în Satu Mare, conform termene.ro.

Înființată în 2015, Crush Distribution a avut în 2022 afaceri de 45,7 milioane lei și un profit net de 1,5 milioane lei, cu circa 30 de angajați.

Percheziții la gigantul laptelui Lactalis CITEȘTE ȘI Percheziții la gigantul laptelui Lactalis

Octavian Radu a intrat în afacerea Vinexpert în 2021.

Înființat în 1999 de Cătălin Păduraru, Vinexpert a fost preluat în 2009 de Florin Bejan, care a triplat rețeaua în plină criză, ajungând să vândă peste 12.000 de sticle de vin premium pe lună.

Ulterior, în toamna anului 2021, Octavian Radu a cum­părat 75% din Vinex­pert, iar mai târziu a ajuns să dețină, prin vehiculul Octra Holding, întreaga participație.

EXCLUSIV FOTO Tranzacție - Octavian Radu vinde Vinexpert

În 2022, anul ultimelor date disponibile, Vinexpert a avut o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei și o pierdere de 2,8 milioane lei, cu 23 angajați.

Mega Image, care ar urma să preia lanțul Profi, lansează un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor. Investiții de peste 25 milioane euro CITEȘTE ȘI Mega Image, care ar urma să preia lanțul Profi, lansează un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor. Investiții de peste 25 milioane euro

Octavian Radu este implicat, prin grupul Octra Holding, în mai multe afaceri, precum Flaro, TCE, Pink Post, Rimobi, Sistec, Ioana Hotels, Bookster, Graziosa, Caro Toys, Verdena, Sunny Berry.

În 2022, Octavian Radu a vândut, pentru 1 leu, lanțul de librării Diverta, aflat din nou în insolvență, cum a anunțat atunci Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
crush distribution
octavian radu
vinexpert