NEPI va începe construcția Shopping City la Satu Mare, investiție de 40 de milioane de euro

NEPI va începe construcția Shopping City la Satu Mare, investiție de 40 de milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2017

Grupul NEPI, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, a anunțat că pregătește startul lucrărilor de construcție la centrul comercial din Satu Mare, ce ar urma să fie inaugurat la finalul anului 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția în Shopping City Satu Mare, ce va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 28.000 de metri pătrați, este estimată la circa 40 de milioane de euro.

„Investiția NEPI din Satu Mare reprezintă mai mult decât deschiderea unui centru comercial regional, chiar dacă mulți dintre locuitorii orașului au simțit din lipsa unui mall, așteptarea a meritat, spunem noi, deoarece centrul va fi construit la ultimele standarde și axat pe nevoile comunității și pe a oferi acesteia cele mai bune opțiuni de petrecere a timpului liber. Scopul principal este de a aduce la Satu Mare toate serviciile și produsele necesare locuitorilor județului, astfel încât banii și timpul acestora să fie reinvestiți local, nu în alte județe”, a declarat Sebastian Mahu, Asset Manager în cadrul grupului NEPI.

Shopping City Satu Mare va fi construit pe un teren de aproximativ 6 hectare și va avea o parcare de 1.000 de locuri dispusă pe două niveluri.

În acest an, NEPI intenționează să deschidă Râmnicu Vâlcea Mall, proiect evaluat la 9,6 milioane euro. Grupul are în plan extinderea, până la finele anului, a Shopping City Galați, Shopping City Sibiu și Ploiești Shopping City.

NEPI este un grup de investiții și dezvoltare listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE) și la Bursa de Valori din București (BVB).

În 2016, NEPI a obținut un profit atribuibil acționarilor de 234,97 milioane euro, în creștere cu aproape 50% comparativ cu anul anterior.

Piața românească va primi încă 5 mall-uri, alte 5 vor fi extinse. Harta țării colorată de mall-uri CITEȘTE ȘI Piața românească va primi încă 5 mall-uri, alte 5 vor fi extinse. Harta țării colorată de mall-uri

La jumătatea anului va fi finalizată fuziunea cu Rockcastle Global Real Estate, din Mauritius, tranzacție ce va crea cel mai mare jucător pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE), cu o valoare de piață de circa 5,6 miliarde de euro.

Portofoliul NEPI din România mai cuprinde Promenada Mall, City Park Constanta, Shopping City Timișoara, Iris Titan Shopping Center Bucuresti, Brăila Mall, Shopping City Deva, Shopping City Galați, Vulcan Value Centre Bucuresti, Pitesti Retail Park, Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, galerii comerciale și Aurora Shopping Mall Buzău, Floreasca Business Park, The Lake View, City Business Centre (Timișoara), The Office (Cluj) și proprietățile pe segmentul de logistică Râșnov Industrial Facility și Otopeni Warehouse.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi
shopping city