Nestle plătește Starbucks 7,15 miliarde de dolari într-un acord pe piața cafelei

Nestle plătește Starbucks 7,15 miliarde de dolari într-un acord pe piața cafelei
scris 7 mai 2018

Nestle va plăti Starbucks 7,15 miliarde de dolari în cadrul unei alianțe pe piața globală a cafelei în care grupul elvețian din industria alimentară obține dreptul de a comercializa produsele din cafea ale companiei americane în afara cafenelelor Starbucks, transmite Reuters.

Starbucks a anunțat luni că va folosi fondurile obținute pentru accelerarea unui program de răscumpărare de acțiuni, iar acordul va mări profitul pe acțiune cel mai târziu din 2021. Nestle anticipează că acordul va contribui la profitabilitatea sa din 2019, scrie News.ro

Nestle și Starbucks își unesc forțele pe o piață a băuturilor de consum extrem de fragmentată, în care în ultima perioadă au avut loc o serie de acorduri.

JAB Holdings, compania de investiții a familiei de miliardari europeni Reimann, a încheiat o serie de acorduri, cu Douwe Egberts, Peet’s Coffee & Tea și Keurig Green Mountain, reducând diferența față de Nestle.

”Această alianță pe piața globală a cafelei va aduce Starbucks în casele a milioane de oameni în jurul lumii, prin intermediul prezenței și reputației Nestle”, a declarat directorul general al Starbucks, Kevin Johnson.

Nestle, care va prelua circa 500 de angajați ai Starbucks în cadrul acordului, a anunțat că un program de răscumpărare de acțiuni aflat în derulare nu va fi modificat.

După 12 ani, frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, își relansează afacerea cu cartofi prăjiți și intră în București CITEȘTE ȘI După 12 ani, frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, își relansează afacerea cu cartofi prăjiți și intră în București

Nestle a intrat pe piața din România în 1995, în momentul de față având aproximativ 900 de angajați în București și în Timișoara, unde se află fabrica Nestle.

Starbucks a intrat pe piața românească în 2007, când a deschis prima cafenea în București, în Plaza România. În 2015, lanțul de cafenele a fost preluat de către operatorul polonez Amrest.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
starbucks