Inspectorii Antifraudă au confiscat peste 17.000 de perechi de încălțăminte

Inspectorii Antifraudă au confiscat peste 17.000 de perechi de încălțăminte
scris 6 mai 2018

Inspectorii antifraudă au confiscat au confiscat peste 17.400 de perechi de încălțăminte dintr-un transport rutier de marfuri, care urmau să fie comercializate în mod ilicit pe teritoriul României, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor.

"În data de 5 mai 2018, inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva au confiscat peste 17.400 de perechi de încălțăminte dintr-un transport rutier de marfuri. Tirul se deplasa pe ruta Ungaria - București si era monitorizat prin aplicația Traffic Control", potrivit unui comunicat al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

În urma verificărilor inspectorii au constatat că beneficiarul mărfurilor era o societate cu comportament fiscal neadecvat, care era utilizată pentru a crea o aparență de legalitate a achizițiilor intracomunitare de mărfuri. În realitate marfurile urmau să fie comercializate în mod ilicit pe teritoriul României, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor.

Mărfurile, încălțăminte în valoare de aproximativ 1 milion de lei (sandale, mocasini, pantofi), au fost confiscate. De asemenea, a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
încălțăminte
inspectori