Nestle România a plătit aproape 1,4 mil de euro pentru rezilierea contractului de închiriere cu ciprioții de la SPDI

Nestle România a plătit aproape 1,4 mil de euro pentru rezilierea contractului de închiriere cu ciprioții de la SPDI
scris 11 aug 2016

Compania Nestle România, producătorul napolitanelor Joe, a plătit 1,39 de milioane de euro pentru rezilierea înainte de termen a contractului de închiriere pentru spațiile de depozitare din Innovations Logistics Park din Clinceni (lângă București), dezvoltate de ciprioții Secure Property Development and Investment (SPDI).

Contractul ar fi urmat să expire în septembrie 2018, dar Nestle a luat această măsură, anunțată în luna iunie a acestui an, pe fondul programului de restructurare a operațiunilor globale ale companiei pe segmentul de înghețată.

Fiindcă Parcul Logistic a încheiat un acord de vânzare și preluare prin leasing cu Piraeus Bank Leasing, aproximativ 250.000 de euro din suma agreată vor fi direcționați către bancă, potrivit unui anunț publicat de dezvoltatorul imobiliar pe bursa londoneză.

În plus, Nestle România a decis să renunțe la garanția de aproximativ 280.000 de euro și va lăsa unele instalații și garnituri, inclusiv rafturi de stocare. 

Cipriotii de SPDI menționează că cele aproximativ 1,39 milioane de euro primite de la Nestle în urma rezilierii anticipate a contractului de închiriere reprezintă veniturile aferente unui an și jumătate de chirie.

Innovations Logistics Park, a fost finalizat în decembrie 2008 și cuprinde aproximativ 8.471 metri pătrați de spații multifuncționale de depozitare, 6.394 metri pătrați de spații frigorifice de depozitare și 1.705 metri părați de spații de birouri. Parcul logistic este structurat în patru depozite, dintre care două frigorifice.

Nestle renunță la depozitele din Inovations Logistics Park București, închiriate de la ciprioții SPDI CITEȘTE ȘI Nestle renunță la depozitele din Inovations Logistics Park București, închiriate de la ciprioții SPDI

”Suntem încântați că am ajuns la o înțelegere amiabilă cu Nestle România.(...) Suntem încrezători că vom găsi rapid un nou chiriaș în locul Nestlé România. Între timp, continuăm să aducem valoare adăugată acționarilor prin intremediul portofoliului nostru, care a ajuns la finalul anului fiscal 2015 la o valoare totală a activelor de 125 de milioane de euro și a generat venituri operaționale de 5,1 milioane de euro”, a declarat Lambros G. Anagnostopoulos, CEO SPDI.

Contractul cu Nestle reprezintă mai puțin de 15% din veniturile anuale din chirii ale companiei.

Secure Property & Investment a deschis un birou în București în 2013 și deține active imobiliare în România de peste 50 milioane de euro, printre care mai multe apartamente în complexurile rezidențiale Romfelt Plaza, Monaco Towers, Blooming House și Green Lake, toate în București, Innovations Logistics Park, EOS Business Park - sediul Danone, spațiul în care funcționează magazinul Praktiker din Craiova și un sfert din clădirea de birouri Delea Nouă din București, sediul ANCOM, și un teren de 4 hectare lângă Lacul Pantelimon.

Recent, SPDI a vândut apartamentele din complexul Linda Residence din București pentru 660.000 euro. Fondul are cea mai mare expunere în România (40% din portofoliu) și mai este prezent în Ucraina, Grecia și Bulgaria.

Nestle a intrat pe piața românească în 1995, iar în 2001 a cumpărat fabrica de napolitane Joe, de la Timișoara, de la omul de afaceri Florentin Banu, unde ambalează și cafeaua solubilă Nescafe. După achiziția Joe, cifra de afaceri a Nestle pe piața românească s-a dublat.

Ulterior, în 2006, a achiziționat Delta Ice Cream, care avea o unitate de producție lângă București. În 2008, compania a transferat producția în Bulgaria.

Vânzările Nestle România au crescut anul trecut cu 7% până la aproape 700 de milioane de lei, pe fondul scăderii TVA din iunie 2015, potrivit directorului general al companiei, Hervé de Froment.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle romania
secure property development and investment
innovations logistics park