Netopia: Plăți de 1,5 mil. euro respinse, de Black Friday, pe motiv de fonduri insuficiente

Netopia: Plăți de 1,5 mil. euro respinse, de Black Friday, pe motiv de fonduri insuficiente
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 24 nov 2015

De Black Friday, românii au plătit cu cardul fără rezerve, Netopia procesând de 2,5 ori mai multe tranzacții online decât anul trecut și a avut tranzacții respinse în valoare de peste 1,5 milioane euro, pe motiv de fonduri insuficiente, a anunțat compania de plăți digitale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Românii au plătit cu cardul fără rezerve, au încercat să plătească fără să verifice dacă au fonduri suficiente. Gândiți-vă că am avut tranzacții respinse în valoare de peste 1,5 milioane euro, pe motiv de fonduri insuficiente. Deci, intențiile de cumpărare erau mult mai mari”, declară Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay.

Suma medie cheltuită online cu cardul în ediția din acest an a evenimentului de shopping Black Friday a crescut cu 50% față de ediția din 2014, cînd s-a situat la 340 lei, iar cea mai mare plată online cu cardul s-a ridicat anul acesta la peste 40.000 lei (9.000 euro).

”În ziua de 20 noiembrie, NETOPIA mobilPay a  înregistrat tranzacții online cu cardul de 3 ori mai mari și de 2,5 ori mai multe față de Black Friday-ul de anul trecut, iar suma medie cheltuită online s-a ridicat la 500 de lei, față de 340 lei în 2014”.

Potrivit reprezentanților NETOPIA mobilPay, „minutul de aur” al cumpărăturilor online s-a înregistrat între 9:00-9:01, când s-au procesat peste 350 de tranzacții, iar „intervalul de aur” a avut loc între 9:00 și 9:06, când s-au procesat circa 1.700 de plăți online cu cardul.

viewscnt
Afla mai multe despre
black friday
tranzacții
card