Nikkei: Asahi va oferta 4,9 miliarde dolari pentru preluarea Ursus Breweries și a altor active SABMiller din Europa de Est

Nikkei: Asahi va oferta 4,9 miliarde dolari pentru preluarea Ursus Breweries și a altor active SABMiller din Europa de Est
scris 5 oct 2016

Berarul japonez Asahi Group Holdings este interesat de preluarea portofoliului SABMiller din România, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, pentru care va depune o ofertă de peste 500 miliarde de yeni (4,87 milioane dolari), relatează cotidianul nipon Nikkei.

Achiziția Ursus Breweries și a celorlalte active ale SABMiller din Europa Centrală și de Est (ECE) va extinde prezența Asahi în afara Japoniei. În aprilie, compania a anunțat că a ajuns la un acord pentru cumpărarea mărcilor Peroni, Grolsch și Meantime, aflate în portofoliul SABMiller, în schimbul a 2,55 miliarde de euro.

Potențialii cumpărători vor putea depune oferte pentru preluarea portofoliului SABMiller din ECE începând cu săptămâna viitoare, după finalizarea preluării SABMiller de către Anheuser-Busch InBev (AB InBev), numărul unu pe piața mondială a berii.

Cea mai mare tranzacție de pe piața berii a primit undă verde de la CE CITEȘTE ȘI Cea mai mare tranzacție de pe piața berii a primit undă verde de la CE

Printre investitorii interesanți se mai numără fondurile private de investiții Advent International, KKR & Co. și BC Partners Holding, berarul chinez China Resources Beer Holdings, precum și miliardarul polonez Sebastian Kulczyk, care deține o participație minoritară la SABMiller.  

Un purtător de cuvânt al companiei japoneze a declarat pentru Reuters că Asahi nu face demersuri în vederea cumpărării activelor SABMiller, reiterând poziția exprimată în luna mai de președintele companiei, Akiyoshi Koji.

SABMiller, al doilea producător de bere la nivel mondial, produce peste 150 mărci de bere, printre care se numără Miller și Pilsner Urquell.

În România, compania este prezentă prin intermediul Ursus Breweries, care deține trei fabrici de bere - în Brașov, Buzău și Timișoara și o linie de producție de capacitate mică în Cluj. Ursus Breweries ocupă primul loc pe piața românească a berii, urmată de Heineken România și Bergenbier, companie aflată în portofoliul Molson Coors.

viewscnt
Afla mai multe despre
asahi
sabmiller
ursus breweries
active
oferta preluare