Proprietarul Louis Vuitton a cumpărat 80% din acțiunile producătorului de valize de lux RIMOWA pentru 640 milioane euro

Proprietarul Louis Vuitton a cumpărat 80% din acțiunile producătorului de valize de lux RIMOWA pentru 640 milioane euro

Foto: facebook.com/Rimowa

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 oct 2016

Compania franceză de bunuri de lux Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) a cumpărat 80% din acțiunile producătorului de valize RIMOWA, din Germania, în schimbul a 640 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția, care va fi finalizată în ianuarie anul viitor, reprezintă prima achiziție a unei companii germane de către LVMH, scrie MarketWatch. Dieter Morszeck, al cărui bunic a fondat RIMOWA, își va păstra poziția de director general și va deține o participație minoritară la companie.

Fondată în 1898, RIMOWA produce valize din aluminiu și policarbonat al căror preț depășește și 1.300 dolari. În 1937, compania a produs prima valiză din lume fabricată în totalitate din aluminiu, după ce un incendiu a distrus toate celelalte materiale utilizate în procesul de fabricație.

Vânzările de locuințe de lux au crescut spectaculos în ultimii 5 ani, pe fondul înjumătățirii prețurilor față ”boom” CITEȘTE ȘI Vânzările de locuințe de lux au crescut spectaculos în ultimii 5 ani, pe fondul înjumătățirii prețurilor față ”boom”

Produsele companiei sunt foarte apreciate de celebritățile din întreaga lume, printre acestea aflându-se Kanye West, Gwyneth Paltrow sau Sandra Bullock.

RIMOWA este primul brand german din portofoliul LVMH, care mai cuprinde, printre altele, mărcile Louis Vuitton, Marc Jacobs, dar și producătorul șampaniei Don Perignon. Potrivit LVMH, vânzările RIMOWA vor depăși 400 milioane de euro în acest an.

Achiziția RIMOWA reprezintă a doua mare tranzacție majoră de pe piața valizelor de lux din acest an, după preluarea, în luna martie, a companiei Tumi de către grupul american Samsonite pentru 1,8 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
moët hennessy louis vuitton
lvmh
rimowa
achizitie