Nou fenomen în restaurantele din România: Mănânci și dispari fără să plătești!

Restaurantele din țară se confruntă cu un fenomen despre care, până acum, se vorbea mai mult în statele occidentale.
Alatura-te Profit InsiderJoin Profit Insider
Nou fenomen în restaurantele din România: Mănânci și dispari fără să plătești!

Cienții care consumă și apoi fug fără să mai plătească.

La Cluj-Napoca, un client a luat și mâncare la pachet – fără să achite nota de 250 de lei.

„Ce este mai frapant este că nu cei amărâți pleacă fără să plătească, ci cei care au de unde să plătească, dar nu vor. Și mai surprinzător este că sunt în proporție de 70% străini”, a spus proprietarul unității, Mircea Buteanu, citat de Știrile ProTV.

Cei prinși ajung să dea explicații în fața legii, însă asemenea cazuri sunt rare.

Fraude în sectorul energetic: De ce plătim mai mult pentru curentul electric. Operațiunea Jupiter 4 dezvăluie cauza CITEȘTE ȘI Fraude în sectorul energetic: De ce plătim mai mult pentru curentul electric. Operațiunea Jupiter 4 dezvăluie cauza

Sociologii spun că fenomenul e alimentat și de provocările virale din mediul online. „Pentru unii este o formă de divertisment. Poate fi și o rebeliune a bunului simț”, spune sociologul Ioan Hosu.

”Mi-au comandat desertul, eu am mers la bucătărie să transmit bucătarilor, ei între timp au ieșit la țigară…”

Săptămâna trecută, o patrulă de jandarmi aflată în misiune pe strada Republicii a fost sesizată de către un bărbat, angajat al restaurantului Ursul Carpatin, după ce doi bărbați și partenerele acestora au consumat mai multe produse pe terasa restaurantului și au plecat fără să achite nota de plată, în valoare de aproximativ 400 lei

„Mi-au comandat desertul, eu am mers la bucătărie să transmit bucătarilor, ei între timp au ieșit la țigară, între ghilimele, eu am observat că nu mai aveau nimic pe masă și mi-am dat seama că au plecat”, a spus ospătarul Valentin Agache.

„Aveau special o geacă cu două fețe, adică a venit cu geaca albastră, iar apoi când s-a ridicat, și-a întors geaca pe partea roșie”, a declarat și Denisa Dogaru, proprietara restaurantului.

După semnalmentele comunicate, în mai puțin de două minute bărbații au fost identificați de jandarmi și conduși la sediul unei secții de poliție pentru întocmirea documentelor necesare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale pentru infracțiunea de abuz de încredere prin fraudarea creditorului.

„După verificarea celor doi bărbați, de 24 ani și 30 ani, colegii noștri au aflat că unul dintre ei nu era la prima abatere de acest fel, având și în trecut fapte de furt din magazine”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov.

SURPRIZĂ Gică Popescu a lansat un centru comercial VIDEO&FOTO CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gică Popescu a lansat un centru comercial VIDEO&FOTO

Nu este primul incident de acest gen. Unii și-au făcut un obicei să facă consumație în restaurante din Centrul Istoric al Brașovului și să „uite” să plătească, scrie Bună Ziua Brașov.

Reprezentanții Restaurantului Ursul Carpatin au precizat că s-au confruntat de mai multe ori cu astfel de situații, dar au zis să îi ierte pe cei care, până la urmă, sunt, totuși, hoți.

„Ne-am săturat de acești așa-ziși turiști care se așază la masă, comandă, mănâncă, iar pe la desert se ridică doamnele care pleacă cu «treabă» pe Republicii, după care dispar repede și domnii și nu mai plătesc. De data aceasta, am luat decizia să nu-i mai iertăm, iar în două minute au și fost prinși de jandarmi. Acest lucru se numește furt calificat și de aceea le-am făcut plângere penală. Mulțumim jandarmilor pentru operativitate. Mi-a crescut inima să văd că trăim într-un oraș sigur, unde, dacă se întâmplă un astfel de incident, forțele de ordine își fac datoria”, a spus Denisa Dogaru, co-proprietar al restaurantului brașovean.

La terasele din Piața Sfatului din Brașov, poveștile sunt asemănătoare.  „Se întâmplă mult mai des și se întâmplă de la oameni de la care chiar nu ne așteptam, de la familii cu copii la care nota era destul de mare, de la 400 lei în sus, au plecat pur și simplu”, a declarat Corina Verlot, proprietara unui restaurant.

Charlie Ottley, care a promovat România, primește astăzi cetățenia română. Sesizare a ministrului VIDEO CITEȘTE ȘI Charlie Ottley, care a promovat România, primește astăzi cetățenia română. Sesizare a ministrului VIDEO

„Ospătarii spun că cei care au astfel de intenții sunt greu de prins, mai ales dacă se așează la mesele de la marginea terasei. După ce mănâncă, se ridică și se pierd prin mulțime.

Unii clienți pleacă nu doar cu burta plină, ci și cu scaune, pături sau decorațiuni din restaurante. „De la suportul de șervețele, până la lămpile pe care noi le avem pe mese”, exemplifică Nicoleta Oprică, proprietara unui alt restaurant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News
NewsLetter

Pentru o sinteza cu cele mai importante evenimente economice ale zilei te rugam sa te abonezi la newsletter:

Citeste in continuare
Imobil de prestigiu situat pe strada Emanoil Porumbaru
  • {literal}{/literal} băi

De vânzare
2.600.000 €
Ultimele ştiri
De weekend
Curs BNR
1 EUR5.0845 -0.0006-0.01 %
1 USD4.4165 -0.0125-0.28 %
1 GBP5.7769 +0.0079+0.14 %
1 CHF5.4566 -0.0042-0.08 %

Curs BNR oferit de cursvalutar.ro

News.ro
Playtech.ro
APARTAMENT 2 CAMERE - FLOREASCA - GRADINA INTERIOARA - COMISION 0%
  • {literal}{/literal} dormitor
  • {literal}{/literal} baie

De vânzare
216.408 €
Cele mai citite