OMC îmbunătățește prognoza privind comerțul în 2021 și 2022

OMC îmbunătățește prognoza privind comerțul în 2021 și 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2021

Organizația Mondială a Comerțului a îmbunătățit estimările privind evoluția comerțului mondial în 2021 și în 2022, dar a avertizat asupra unei redresări în două etape și a riscurilor legate de evoluției pandemiei de coronavirus (COVID-19) și a problemelor din lanțurile de aprovizionare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul acesta, schimburile comerciale internaționale ar urma să înregistreze o creștere de 10,8%, după un declin de 5,3% în 2020. Pentru 2022 este estimată o expansiune de 4,7%. În aprilie, OMC previziona un avans de 8% în 2021 și de 4% în 2022, scrie Agerpres.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Îmbunătățirea estimărilor reprezintă o veste bună, dar nu trebuie să reducem vigilența, din cauza riscurilor unor noi focare sau variante ale virusului. Țările cu venituri scăzute, unde au fost administrate doar 28 de milioane de doze de vaccin, din totalul global de șase miliarde, sunt de asemenea rămase în urmă, a afirmat directorul general al OMC, Ngozi Okonjo-Iweala.

Exporturile Asiei ar urma să urce cu aproape 15% în 2021 decât în 2019, iar cele din Europa și America de Nord s-au redresat semnificativ, dar Africa și Orientul Mijlociu vor fi sub nivelul de dinaintea pandemiei, avertizează OMC.

Okonjo-Iweala încearcă să faciliteze încheierea unui acord în rândul celor 168 de state membre OMC pentru majorarea distribuirii de vaccinuri către țările în curs de dezvoltare.

FOTO Sute de kilograme de miere împrăștiate pe DN7 CITEȘTE ȘI FOTO Sute de kilograme de miere împrăștiate pe DN7

"Sperăm că va exista o soluție pragmatică acceptabilă pentru ambele părți", a declarat șeful OMC.

În privința problemelor din lanțurile de aprovizionare, OMC consideră că acestea se constată mai ales la anumite sectoare, în special în industria auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
omc
comert