Peste 100 tone de mâncare salvată și cifră de afaceri în creștere cu 400% în septembrie față de anul trecut pentru bonapp.eco

Peste 100 tone de mâncare salvată și cifră de afaceri în creștere cu 400% în septembrie față de anul trecut pentru bonapp.eco
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 nov 2023

Startup-ul românesc bonapp.eco (aplicația care își propune să combată risipa alimentară), înființat de antreprenorii Grégoire Vigroux, Diego Roy de Lachaise si Luka Zivkovic în noiembrie 2021, a ajuns la o cifră de afaceri de 50.000 de euro în septembrie, cu 400% mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin intermediul aplicației, disponibilă pe iOS și Android, utilizatorii pot cumpăra alimente care se apropie de data expirării la un preț redus de până la 80%.

De la lansare, aplicația a înregistrat 200.000 de descărcări și a vândut peste 200.000 de pachete alimentare în București și Cluj-Napoca, sumă ce reprezintă un total de 100 de tone de alimente salvate, 10 tone dintre acestea fiind revendicate de utilizatorii aplicației doar în luna septembrie.

„Aceste cifre ne bucură și dobândesc o însemnătate cu atât mai mare cu cât în această săptămână aniversăm doi ani de la înființare. Sunt o dovadă că a consuma responsabil nu mai este doar o expresie teoretică, ci a început să fie o practică a traiului zilnic și în România. Fiecare utilizator nou al platformei noastre reprezintă o mică victorie în lupta pentru combaterea risipei alimentare. Mai mult ca niciodată, soluția noastră apare ca o victorie pentru consumatori, o victorie pentru comercianți și, cel mai important, o soluție pentru planetă” declară Grégoire Vigroux, co-fondatorul bonapp.eco.

Risipa alimentară în cifre

În România, se aruncă anual 5 milioane de tone de alimente, în timp ce 4,5 milioane de români se confruntă cu dificultăți în asigurarea hranei de fiecare zi.

Risipa alimentară înseamnă o pierdere economică pentru comerciant și producător, o irosire de oportunități pentru consumator, dar și un risc major pentru mediul înconjurător. Alimentele aruncate în depozitele de gunoi generează prin descompunere cantități mari de dioxid de carbon. Risipa de alimente generează 10% din emisiile de gaze cu efect de seră, la nivel mondial.

Investiții de aproape 1,4 milioane de euro și perspective de expansiune

De la lansare, bonapp.eco a obținut o investiție de pre-seed de 1.4 millioane de euro. Fondatorii companiei, Grégoire Vigroux, Diego Roy de Lachaise și Luka Zivkovic, au în plan o nouă rundă de finanțare, în a doilea trimestru din 2024.

Fondurile vor fi folosite pentru extinderea aplicației și în alte orașe din România, dar și în alte țări din regiune, precum Hungaria, Serbia, Bulgaria, Moldova și Grecia.

Despre bonapp.eco

Firma bonapp.eco este un startup românesc fondat in 2021, care isi propune sa combata risipa alimentară. Aplicația, disponibilă pe iOS și Android, îi conectează utilizatori cu comercianții locali de produse alimentare precum magazine, restaurante, benzinării, brutării, cafenele și hoteluri. De la lansare, 850 de parteneri care s-au alăturat rețelei bonapp.eco în București și Cluj-Napoca

Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot achiziționa alimente care se apropie de data de expirare, cu o reducere de pret de până la 80%.

Mai multe detalii despre aplicația bonapp.eco se găsesc pe site-ul www.bonapp.eco

viewscnt
Afla mai multe despre
bonapp.eco
mancare
grégoire vigroux