Philip Morris va renunța, în timp, la producția de țigări clasice. În România are branduri precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims, L&M, Chesterfield

Philip Morris va renunța, în timp, la producția de țigări clasice. În România are branduri precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims, L&M, Chesterfield
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2018

Producătorul de țigarete Philip Morris International vrea ca, în timp, să renunțe la producția țigărilor clasice și le recomandă fumătorilor să folosească în locul acestora opțiuni mai puțin riscante, de exemplu țigările electronice sau dispozitive care încălzesc tutunul comparativ cu fumul de țigară inhalat, cum este și iQOS, a declarat, pentru News.ro, vicepreședintele responsabil cu comunicarea publică și științifică al Philip Morris International, Moira Gilchrist.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În România, compania comercializează branduri precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims, L&M, Chesterfield.

La începutul anului, Phillip Morris a anunțat că obiectivul său în acest an în Marea Britanie este acela de a înlocui țigările tradiționale cu țigări electronice și produse de încălzit tutun, precum IQOS, fabricat și în România, la fabrica sa din Otopeni, recent renovată în acest sens. Investiția PM din Otopeni a fost estimată la 400 milioane de euro.

”Vrem ca, în timp, să renunțăm complet la producția țigărilor clasice și ca fumătorii să folosească produse mai puțin riscante. Pentru că ne dorim ca fumătorii să opteze pentru variante mai puțin periculoase pentru ei. Avem deja drept exemplu Japonia, unde un procent foarte mare de fumători a renunțat la țigările clasice în favoarea iQOS”, a declarat vicepreședintele responsabil cu comunicarea publică și științifică al Philip Morris International, Moira Gilchrist, pentru News.ro.

Aceasta spune că, de exemplu în Marea Britanie, numărul fumătorilor care optează pentru țigări electronice sau tutun încălzit în locul celor clasice a crescut.

Moment istoric pentru spanioli: SEAT intră pe piața din China CITEȘTE ȘI Moment istoric pentru spanioli: SEAT intră pe piața din China

Produsul iQOS, prezent în România de peste doi ani, a fost lansat până acum în peste 38 de piețe, iar numărul de utilizatori a depășit cinci milioane.

În România, un număr de 120.000 de fumători au trecut produsele din tutun încălzit, precum iQOS.

”În sectorul tutunului, cei mai mulți sunt de părere că ar trebui să se opteze pentru variante mai puțin periculoase. Tehnologia deja există. Noi suntem preocupați de faptul că tinerii nu ar trebui să folosească țigările clasice absolut deloc. De aceea, noi precizăm toate aceste aspecte în toate reclamele noastre”, adaugă ea.

Moira Gilchrist subliniază că în prezent miliarde de oameni din întreaga lume fumează.

”Este foarte important să le comunicăm fumătorilor că au și variante mai bune, mai puțin dăunătoare. Nu cerem să ni se permită reclame și la TV, dar solicităm să le putem comunica fumătorilor că au și aceste variante, de exemplu țigările electronice sau produsele din tutun încălzit. Studiile științifice efectuate arată că acestea din urmă sunt oricând o variantă mai bună decât țigaretele clasice”, spune ea.

La rândul său, reprezentantul Universității din Louisville, SUA, Brad Rodu, profesor de medicină de origine română, spune că unui fumător îi este extrem de dificil să renunțe la fumat.

”În fiecare an, circa 5% dintre fumătorii renunță la fumat. Dar uneori ei renunță și apoi se apucă iar. Dar este extrem de greu să renunțe definitv la fumat. Soluția pentru aceștia care nu pot renunța este să aleagă produse care nu ard tutunul. Nicotina crează dependență la fel ca și cafeina. Fumatul este cel care ucide. Însă fumătorii pot trece la țigări electronice sau la produse care încălzesc tutunul”, a declarat profesorul Brad Rodu pentru News.ro.

Acesta subliniază că în România țigările electronice nu prezintă așa mare interes.

”Dar acum există produse care încălzesc și nu ard tutunul, cum este cazul iQOS. Aceasta este o opțiune mai puțin nocivă. Fumătorii încearcă diverse metode ca să se lase de fumat, de exemplu terapie în grup sau hipnoză, dar este foarte dificil”, explică el.

Datele Philip Morris International arată că în România sunt circa 5 milioane fumători. Astfel, România este printre primele zece țări din UE după numărul de fumători raportat la populație.

viewscnt
Afla mai multe despre
philip morris
tigari