Philips obține 3,70 miliarde de euro în urma vânzării diviziei de electrocasnice

Philips obține 3,70 miliarde de euro în urma vânzării diviziei de electrocasnice
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2021

Grupul olandez Royal Philips NV a anunțat vânzarea divizia de electrocasnice către Hillhouse Capital, o firmă globală de investiții, într-o tranzacție care evaluează afacerea la aproximativ 3,70 miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari) pentru a se concentra pe echipamentele medicale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Această tranzacție încheie programul nostru masiv de vânzare de active. În continuare, ne vom concentra pe extinderea poziției noastre de vârf în domeniul tehnologiei medicale", a afirmat directorul general Frans van Houten.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Philips se așteaptă să primească venituri în numerar de aproximativ trei miliarde de euro când va fi finalizată tranzacția, în trimestrul trei din 2021. Divizia de electrocasnice va plăti aproximativ 700 de milioane de euro pentru a putea folosi sigla Philips timp de 15 ani, scrie Agerpres.

Divizia, activă în peste 100 de țări și cu aproximativ 7.000 de angajați, care produce cafetiere, purificatoare de aer și alte produse, a generat anul trecut vânzări de 2,20 miliarde de euro.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

După ce anterior și-a vândut operațiunile din domeniul electronicelor de consum, precum televizoare sau playere DVD, precum și divizia care producea corpuri de iluminat, vânzarea diviziei de electrocasnice reprezintă ieșirea completă a Philips de pe piețele care nu au legătură cu echipamentele medicale.

Istoria companiei Philips a început în 1891 când frații Frederik și Gerard Philips au înființat o societate care producea becuri de iluminat la Eindhoven. 

viewscnt
Afla mai multe despre
philips
electrocasnice