Pierderi șocante pentru compania italiană Benetton, în 2023: „În câteva luni, de la 13 la 100 de milioane de euro”. Luciano Benetton: ”E un șoc care ne lasă fără suflare”

Pierderi șocante pentru compania italiană Benetton, în 2023: „În câteva luni, de la 13 la 100 de milioane de euro”. Luciano Benetton: ”E un șoc care ne lasă fără suflare”
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

În iulie 2023, conducerea companiei italiene Benetton prezentase un bilanț preliminar cu o pierdere de 13 milioane și o previziune pozitivă: câteva luni mai târziu, milioanele pe roșu au devenit 100 de milioane, ceea ce în bugetul 2023 se va transforma într-o pierdere netă de 230 de milioane la o cifră de afaceri de aproximativ un miliard, relatează Corriere della Sera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Un plan de reorganizare și relansare, un sprijin financiar de 260 de milioane de euro, o nouă conducere și o strategie industrială sunt deja în curs de elaborare. Rețeaua de siguranță pentru Benetton Group a fost deja declanșată, scrie G4Media.ro.

Elon Musk plănuiește construirea unui supercomputer xAI CITEȘTE ȘI Elon Musk plănuiește construirea unui supercomputer xAI

Fondatorul Luciano, antreprenorul care a revoluționat industria italiană a confecțiilor, a evidențiat pentru Corriere „o gaură bugetară” de aproximativ o sută de milioane.

Bugetul pe 2023 se închide în aceste zile și se va ajunge la o pierdere netă de 230 de milioane de euro, la o cifră de afaceri de aproximativ un miliard.

O imagine care pare dramatică, dar pentru care holdingul este gata să reacționeze:  o injecție de 260 de milioane de euro pentru a acoperi acest pasiv și un nou director general, un nume care provine din industrie, dar care cunoaște bine finanțele, și care va fi chemat să elaboreze un plan pe termen mediu.

Consiliul de administrație al grupului Benetton este deja programat să se reunească marți, 28 iunie, pentru a da undă verde bugetului pentru 2023, care trebuie să fie apoi aprobat de adunarea acționarilor convocată pentru 18 iunie.

În cadrul acestei reuniuni, se va afla numele noului manager destinat să îi ia locul actualului CEO Massimo Renon, un fost manager la Marcolin și, înainte de aceasta, la Luxottica, chemat în 2020 de Luciano Benetton pentru a relansa grupul prin stabilirea unui plan care să atingă pragul de rentabilitate în 2023, ținând cont de faptul că între timp a avut loc o pandemie.

„În diferitele consilii, cifrele vorbeau de un posibil break-even în 2023. Abia pe 23 septembrie a fost menționată o problemă, dar totul părea sub control”, a declarat Benetton. Dar la o reuniune ulterioară a consiliului de administrație, a adăugat el, ‘explodează o bombă’, un ‘șoc care ne lasă fără suflare’.

La reuniunea consiliului de administrație din iulie 2023, conducerea prezentase bilanțul prefinal cu o pierdere operațională de 13 milioane și cu previziuni pozitive care apoi, însă, spun surse interne ale grupului Benetton, au devenit 100 de milioane câteva luni mai târziu.

”Deficitul total din 2013 până în prezent”, a declarat Gianni Boato, secretarul general al Femca Cisl din Treviso, ”depășește un miliard de euro, deci nu este prima dată când compania este nevoită să recupereze o pierdere bugetară precum cea din acest an. Întotdeauna Luciano Benetton a fost cel care a intervenit întotdeauna pentru a achita datoriile și nu a lăsat niciodată ca prețul crizei să cadă greu asupra muncitorilor”. Stima muncitorilor a fost întotdeauna puternică față de fondator.

DNA a contestat decizia Tribunalului București de a suspenda recuperarea prejudiciului în dosarul Voiculescu - Institutul de Cercetări Alimentare CITEȘTE ȘI DNA a contestat decizia Tribunalului București de a suspenda recuperarea prejudiciului în dosarul Voiculescu - Institutul de Cercetări Alimentare

”Luciano”, a adăugat Boato, ”este iubit și respectat de cei 1.300 de angajați care lucrează la Castrette și Ponzano și care îi recunosc angajamentul”, transmite sindicalistul.

A fost lansată o anchetă internă, un audit, pentru a înțelege ce s-a întâmplat și pentru a stabili punctele de intervenție. Considerația fondatorului este „că vor fi sacrificii de făcut, dar vom pune toată energia din vremuri mai bune în acest sens”.

Luciano Benetton va prezida ultima ședință a consiliului de administrație pe 28 și este posibil să facă un pas înapoi la adunarea acționarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
benetton
haine