VIDEO&FOTO Penny deschide în România primul magazin autonom. Planul - investiții de 1 miliard de euro

VIDEO&FOTO Penny deschide în România primul magazin autonom. Planul - investiții de 1 miliard de euro

Daniel Gross, CEO PENNY România

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Discounterul german Penny deschide în România primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui sistem de camere smart, amplasate în magazin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
Micii românești au ajuns în Peru, în meniul restaurantului Manos Rumanas. Muștarul, înlocuit cu sosuri locale CITEȘTE ȘI Micii românești au ajuns în Peru, în meniul restaurantului Manos Rumanas. Muștarul, înlocuit cu sosuri locale

"Poți oricând să plasezi produsele înapoi la raft, iar acestea se vor scadea automat de pe bon. Chiar dacă nu vei reuși sa plasezi produsele la locul lor, sistemul își va menține funcționalitatea iar produsele nu vor apărea pe bon", este mesajul companiei.

VIDEO&FOTO Penny deschide în România primul magazin autonom. Planul - investiții de 1 miliard de euro

Compania a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 8,32 miliarde de lei, reprezentând un avans de 16% față de anul anterior. Compania a investit peste 634 milioane de lei, echivalentul a peste 130 milioane de euro, în extinderea și modernizarea rețelei sale, precum și în extinderea centrului logistic din Bacău.

Planurile Penny de expansiune rămân ambițioase, vizând investiții de 1 miliard de euro până în 2030, cu scopul de a extinde rețeaua și de a dezvolta competențele logistice. Pentru 2024, sunt planificate între 35 si 40 deschideri de noi magazine pentru a ajunge și mai aproape de consumatorii români, precum și construirea unui nou centru logistic lângă București.

VIDEO&FOTO IKEA a adus în România un nou format de magazin CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO IKEA a adus în România un nou format de magazin

Până la sfârșitul anului trecut, retailerul a ajuns să opereze 376 de magazine și 4 centre logistice. Este al 9-lea an consecutiv în care a avut cea mai mare creștere a cifrei de afaceri în rândul entităților de retail alimentar din grupul REWE.

În 2023, echipa a crescut la peste 7.300 de angajați. 

În prezent, rețeaua din România este alcătuită din 378 magazine la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
penny românia
magazin