Premieră românească: CIA Aboliv a lansat Salinate, specialități tradiționale din carne maturate în Salina Turda

scris 6 mar 2017

Cel mai mare producător de preparate din carne din județul Cluj, CIA Aboliv, revoluționează piața prin lansarea Salinatelor, o gamă unică de specialități de porc crud-uscate maturate în mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda din județul Cluj.

„Gama Salinate s-a născut din dorința de a satisface într-o măsură cât mai mare nivelul de așteptare al consumatorilor de produse unicat cu specific tradițional. Salinatele sunt pentru cei care doresc să redescopere bogăția unei alimentații naturale, sănătoase, fără E-uri și conservanți artificiali, care să îmbine echilibrat tradiționalul cu modernul. Sunt produse care poartă în ele amprenta și istoria arealului etno-geografic din zona Turzii, iar asocierea cu Salina Turda, un simbol al Transilvaniei și al României, ne onorează”, a declarat Olivian Bogdan, directorul general al CIA Aboliv, la evenimentul de lansare a noii game, desfășurat chiar în Salina Turda.

Întreaga gamă de produse Salinate este realizată din carne de porc de cea mai bună calitate, provenind din gospodăriile oamenilor din zonă – preponderent rasele de porc Bazna și Marele Alb. Gama conține patru sortimente: pulpă, cotlet, piept și ceafă, care sunt maturate inițial în saramură naturală și atent condimentate cu un amestec de condimente naturale. Carnea se odihnește apoi pentru 25 de zile în micro-climatul natural al Salinei Turda, în condiții ideale de umiditate și temperatură, unde capătă un gust desăvârșit.

Autenticitatea și valoarea Salinatelor sunt confirmate de obținerea atestatului de „produs tradițional românesc”, eliberat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru toată gama. Salinatele reprezintă primul produs din carne din județul Cluj cu această atestare. Specialitățile sunt disponibile la intrarea în Salina Turda, prin intermediul unui automat special amenajat, în magazinele proprii ale CIA Aboliv din Turda și în magazine selectate din rețeaua Mega Image din București.

Premieră românească: CIA Aboliv a lansat Salinate, specialități tradiționale din carne maturate în Salina Turda

Cu cea mai mare și mai modernă fabrică de preparate din carne din județul Cluj, CIA Aboliv și-a început povestea în 1992, în localitatea Mihai Viteazu, cu 20 de angajați și o producție de aproximativ 500 kg/zi. Compania s-a dezvoltat constant, în urma cererii în creștere datorată calității ridicate a produselor. De la un an la altul, fabrica a fost extinsă, iar liniile de producție – modernizate, inclusiv prin accesarea fondurilor SAPARD. Unitatea este certificată conform sistemelor HACCP, ISO 22000-2005 și IFS FOOD și deține autorizație sanitar-veterniară pentru schimburi intracomunitate. CIA Aboliv a dezvoltat și depozite cu capacități mari – logistic, de congelare și pentru condimente, construite pentru a facilita producția și distribuția și pentru a asigura prospețimea și calitatea conform standardelor europene.

În prezent CIA Aboliv, unul dintre cei mai prolifici și importanți furnizori de produse private labels din România,  are o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro, peste 350 de angajați și  o capacitate de producție de 80 de tone/zi. În fabrica modernizată de la Mihai Viteazu se produc peste 200 de sortimente din toată gama de preparate din carne, iar calitatea acestora permite prezența atât în marile rețele de supermarketuri, cât și pe piața tradițională. Produsele sunt comercializate sub două mărci înregistrate: Brio și  Apetit.

Premieră românească: CIA Aboliv a lansat Salinate, specialități tradiționale din carne maturate în Salina Turda

viewscnt
Afla mai multe despre
cia aboliv
salinate
salina turda