Prețurile de consum din SUA au crescut cu 5% în luna mai, cel mai rapid ritm din ultimii 13 ani

Prețurile de consum din SUA au crescut cu 5% în luna mai, cel mai rapid ritm din ultimii 13 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2021

Prețurile de consum din Statele Unite au crescut în luna mai cu 5%, cel mai rapid ritm din ultimii 13 ani, în condițiile în care presiunile inflaționiste continuă să se amplifice în economia americană, potrivit datelor publicate de Departamentul Muncii, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii anticipau o creștere a prețurilor de 4,7%, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Avansul prețurilor este cel mai mare după creștere de 5,3% consemnată în august 2008, înainte de declanșarea crizei financiare globale.

Cu toate că inflația se apropie de nivelul atins în timpul crizei financiare din 2008-2009, Rezerva Federală consideră că creșterea prețurilor este determinată de factori temporari, este atât de ridicată din cauza comparației cu anul trecut și va încetini pe parcursul anului curent.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În consecință, participanții din piață nu se așteaptă ca Fed să reacționeze la datele actuale, la reuniunea comitetuluide politică monetară de săptămâna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
prețurile de consum
sua