Indicele global al prețurilor produselor alimentare a coborât în luna noiembrie 2018 la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani și jumătate, ca urmare scăderii prețurilor la uleiuri vegetale, lactate și cereale, a anunțat, joi, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), informează Reuters.
FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În luna noiembrie 2018, acest indice a scăzut cu 1,3%, comparativ cu luna precedentă, până la un nivel de 160,8 puncte, acesta fiind cel mai redus nivel înregistrat după luna mai 2016, scrie Agerpres.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
În luna noiembrie 2018, singurul produs alimentar care a înregistrat o creștere de prețuri a fost zahărul, care a înregistrat un avans de 4,4% comparativ cu luna octombrie.