Prețurile mondiale la alimente au atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, în noiembrie

Prețurile mondiale la alimente au atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, în noiembrie
scris 6 dec 2018

Indicele global al prețurilor produselor alimentare a coborât în luna noiembrie 2018 la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani și jumătate, ca urmare scăderii prețurilor la uleiuri vegetale, lactate și cereale, a anunțat, joi, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), informează Reuters.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În luna noiembrie 2018, acest indice a scăzut cu 1,3%, comparativ cu luna precedentă, până la un nivel de 160,8 puncte, acesta fiind cel mai redus nivel înregistrat după luna mai 2016, scrie Agerpres.

Alibaba a încheiat un acord cu Belgia pentru înființarea unui centru de comerț online CITEȘTE ȘI Alibaba a încheiat un acord cu Belgia pentru înființarea unui centru de comerț online

În luna noiembrie 2018, singurul produs alimentar care a înregistrat o creștere de prețuri a fost zahărul, care a înregistrat un avans de 4,4% comparativ cu luna octombrie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alimente
preturi