Producătorii de carne, cea mai recentă victimă a piraților cibernetici

Producătorii de carne, cea mai recentă victimă a piraților cibernetici
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2021

Grupul brazilian JBS SA, cel mai mare furnizor mondial de carne, a devenit cea mai recentă victimă a piraților cibernetici, ceea ce reprezintă o nouă amenințare la adresa securității alimentare mondiale deja afectată de pandemia de Covid-19, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

JBS a informat că a fost nevoit să-și închidă rețelele de computere din America de Nord și Australia după ce a detectat un atac organizat al piraților cibernetici asupra unora dintre serverele sale. Fără detalii cu privire la funcționarea facilităților sale, JBS a estimat că acest incident ar putea întârzia anumite tranzacții cu clienții și furnizorii săi, arată Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Companiile multinaționale sunt în mod frecvent ținta atacurilor cibernetice. Un atac de acest tip a vizat la începutul lunii mai compania americană Colonial Pipeline, care deține cea mai importantă rețea de conducte petroliere din SUA.

JBS are facilități de producție în 20 de țări. Uzinele din Australia și Noua Zeelandă sunt responsabile pentru 4% din veniturile companiei, în timp ce operațiunile din SUA și Canada generează 50%, respectiv 3% din cifra de afaceri. Grupul brazilian are operațiuni și în America de Sud și Europa.

Atacul care a vizat JBS a avut loc într-un moment în care industria mondială a cărnii se confruntă în continuare cu efectele pandemiei de Covid-19, după ce restricțiile de anul trecut au dus la închiderea unor uzine și perturbarea livrărilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
carne
atac