Producătorul Alexandrion și Cava D’Oro a preluat operațiunile locale ale Halewood Wines & Spirits, filiala celui mai mare producător independent de băuturi din Marea Britanie. Recent a intrat în hotelărie

Producătorul Alexandrion și Cava D’Oro a preluat operațiunile locale ale Halewood Wines & Spirits, filiala celui mai mare producător independent de băuturi din Marea Britanie. Recent a intrat în hotelărie

Nawaf Salameh, președinte și fondator al Alexandrion Grup România

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 23 mar 2018

Producătorul băuturilor Alexandrion și Cava D’Oro, care activează de peste 20 de ani pe piața locală, a preluat operațiunile locale ale companiei Halewood Wines & Spirits, filială a celui mai mare producător independent de băuturi alcoolice și non-alcoolice din Marea Britanie. "Se așteaptă avizul Consiliului Concurenței", a declarat pentru Profit.ro Dan Muntean, fost coordonator al operațiunilor Halewood.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Alexandrion Group au precizat că informații pe această temă vor fi transmise în perioada următoare.

UPDATE ora 15.53 Informația a fost confirmată printr-un mesaj oficial care anunță că grupul Alexandrion a semnat un acord pentru achiziția portofoliului de vinuri românești al grupului Halewood, iar finalizarea tranzacției este preconizată pentru următoarele trei luni.

De ce este important: Grupul internațional Halewood Wines & Spirits este cel mai mare producător și distribuitor independent de băuturi alcoolice din Marea Britanie, activând de peste 35 de ani pe piață. În România, Halewood Wines & Spirits deține peste 350 de hectare de viță de vie plantate în perioada 2002-2009, în unele dintre cele mai reprezentative zone viticole ale țării, printre care Dealu Mare și Murfatlar. Compania se află în Top 10 producători pe piața locală și pe locul 2 la nivel de exporturi de vin.

Mai este interesant: România ocupă locul 5 în Top-ul țărilor europene din punct de vedere al consumului de alcool pur per locuitor, imediat după Rusia.

De asemenea de interes: Grupul Alexandrion a intrat recent pe piața hotelieră.

Alexandrion Group a încheiat în 2016 cu un profit net de peste 19 milioane de lei, de 2,3 ori mai ridicat față de anul precedent, în condițiile unei creșteri de aproape 26% a afacerilor.

Afacerile companiei Alexandrion Grup au totalizat în 2016 aproximativ 150 milioane de lei, cu o creștere de aproape 26% față de 2015, când au fost de 119 milioane de lei. În 2015, compania a înregistrat afaceri cu 13% mai mari față de anul precedent.

Un producător german de utilaje pentru termoformare și industria de ambalaje pentru clienți din retail, cu afaceri de peste 100 milioane euro, a venit în România CITEȘTE ȘI Un producător german de utilaje pentru termoformare și industria de ambalaje pentru clienți din retail, cu afaceri de peste 100 milioane euro, a venit în România

Alexandrion Grup a înregistrat în 2016 un profit net de 2,3 ori mai mare față de 2015, când a avut un câștig net de peste 8 milioane de lei. În 2014, compania a raportat o cifră de afaceri de 105 milioane de lei și un profit net de 6 milioane de lei.

Grupul Alexandrion investește 100 milioane dolari într-o distilerie din New York CITEȘTE ȘI Grupul Alexandrion investește 100 milioane dolari într-o distilerie din New York

Alexandrion Grup, producător de băuturi spirtoase, activează pe piața locală de peste 20 de ani și deține două unități de producție în România, în Rădăuți, județul Suceava, și Ploiești, județul Prahova. Compania exportă în 30 de țări, din care o mare parte în Europa, comercializând 200 de branduri la nivel global.

Nawaf Salameh, președinte și fondator al Alexandrion Grup România, a anunțat că Alexandrion va investi 100 milioane dolari, în etape, într-o distilerie în statul New York din SUA, intrând astfel pentru prima dată pe această piață. Pentru noua afacere vor fi angajate 400 de persoane, inclusiv români.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion
cava d'oro
retail
afaceri