Produsele de tutun, inclusiv țigarete electronice și vape, nu vor putea fi comercializate prin easybox. Obligații noi pentru curieri

Produsele de tutun, inclusiv țigarete electronice și vape, nu vor putea fi comercializate prin easybox. Obligații noi pentru curieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Vânzarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului va fi interzisă prin dispozitive de tipul easybox sau locker, prevede un proiect legislativ adoptat de senatori și analizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV va organiza, pe 7 decembrie, Maratonul de Retail

Proiectul prevede, totodată, că produsele menționate care sunt comercializate prin intermediul serviciilor poștale și de curierat trebuie să albă tipărit pe colet, în mod cât mai lizibil, mesajul ”ATENȚIE! ACEST PACHET CONȚINE PRODUSE DIN TUTUN ȘI/SAU PRODUSE CARE CONȚIN NICOTINĂ”.

De asemenea, toate produsele menționate nu vor putea fi comercializate prin automate, interdicție care se aplică acum, generic, pentru ”produsele de tutun”.

DECIZIE Guvernul înăsprește controlul asupra investițiilor străine. Vor fi luați în calcul, inclusiv de SRI și SIE, și investitorii din UE. Reapare o taxă respinsă de Iohannis. Președintele Concurenței, pentru Profit.ro: Este un mecanism nou CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul înăsprește controlul asupra investițiilor străine. Vor fi luați în calcul, inclusiv de SRI și SIE, și investitorii din UE. Reapare o taxă respinsă de Iohannis. Președintele Concurenței, pentru Profit.ro: Este un mecanism nou

O altă prevedere a proiectului interzice ”pentru elevii din toate unitātile de învațământ fumatul precum și utilizarea tuturor categorilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului”.

În acest sens, unitățile de învățământ au obligația introducerii în regulamentele interne a unor măsuri coercitive aplicate elevilor, pentru nerespectarea prevederilor.

Proiectul va fi acum transmis deputaților pentru dezbatere și vot final.  

viewscnt
Afla mai multe despre
tutun
easybox
curier
tigarate
electronic
vapă
comercializare
interzice
parlament