Prognoze gastronomice Uber Eats pentru 2019: Căutările veganilor vor face florile comestibile și înlocuitorii cărnii tot mai prezente în meniurile restaurantelor

Prognoze gastronomice Uber Eats pentru 2019: Căutările veganilor vor face florile comestibile și înlocuitorii cărnii tot mai prezente în meniurile restaurantelor
scris 5 dec 2018

2019 este anul în care stilul de viață vegan va deveni popular în Europa, conform tendințelor indicate de căutările realizate de utilizatorii europeni în aplicația Uber Eats, în ultimele 6 luni. E de așteptat ca florile comestibile și înlocuitorii cărnii, cum ar fi seitan-ul și hemul, să devină din ce în ce mai prezente în următorul an în meniurile restaurantelor. 

Florile comestibile și înlocuitorii cărnii, precum seitanul sau hemul, vor fi la mare căutare printre utilizatorii Uber Eats. Predicțiile se bazează pe analiza a peste 191 de milioane de căutări făcute de utilizatorii aplicației pe parcursul a 6 luni, la nivel european.

ULTIMA ORĂ Măsuri pregătite pentru 2019: Valoarea tichetelor de vacanță va fi înghețată, primele vor fi sistate, angajările în sectorul public vor fi blocate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Măsuri pregătite pentru 2019: Valoarea tichetelor de vacanță va fi înghețată, primele vor fi sistate, angajările în sectorul public vor fi blocate

Există și alimente aflate pe un trend descendent al popularității. Spre exemplu, pe măsură ce apar din ce în ce mai multe alternative la carne, e de așteptat ca mai puțină lume să consume Jackfruit, un fruct exotic cunoscut în comunitatea vegană ca unul din puținele alternative la carnea de porc. Uber Eats mai preconizează și o scădere din topul preferințelor a alimentelor pe bază de Matcha și Aloe Vera, în următoarele 12 luni. 

În România, top 5 cele mai căutate alimente în aplicația Uber Eats sunt: “semințe Chia”, “humus”, “bulgur”, “vegan” și “tofu”. 

Serviciul Uber  Eats a fost lansat în decembrie 2015 în Toronto, iar momentan aplicația este disponibilă în peste 290 de orașe din peste 30 de țări din întreaga lume, cu peste 100.000 de restaurante partenere.

În București, Uber Eats a ajuns la peste 400 de restaurante partenere.

viewscnt
Afla mai multe despre
vegan
uber eats