Proiect în România - Supermarketurile să fie închise duminica și mutate în afara orașului!

Proiect în România - Supermarketurile să fie închise duminica și mutate în afara orașului!
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2023

Un proiect de lege inițiat de doi parlamentari PNL urmărește să limiteze accesul românilor în supermarket.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit propunerii legislative, marile magazine ar putea fi închise în zilele de duminică și chiar relocate la o distanță de cel puțin cinci kilometri în afara orașelor. De cealaltă parte, reprezentanții marilor magazine susțin că această propunere legislativă ar putea duce la concedieri masive și la pierderi semnificative în bugetul de stat, scrie Observator.

OMV Petrom anunță cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii. Noile resurse de gaze și petrol - cât trei pătrimi din producția companiei din 2022 CITEȘTE ȘI OMV Petrom anunță cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii. Noile resurse de gaze și petrol - cât trei pătrimi din producția companiei din 2022

Potrivit proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, se propune o definiție clară a supermarketului, care este descris ca o unitate de vânzare cu autoservire ce oferă o gamă extinsă de produse alimentare și nealimentare și care are o suprafață minimă de 800 mp. Aceasta este doar una dintre prevederile propuse în proiectul de lege.

De asemenea, se propune un program de funcționare săptămânal pentru supermarketuri, conform căruia acestea ar trebui să fie deschise de luni până vineri între orele 8 și 22, sâmbăta între orele 8 și 14, iar duminica să fie închise. Un alt aspect important propus de parlamentari este obligația ca supermarketurile să își desfășoare activitatea în afara orașelor, la o distanță de minim 5 km față de marginea acestora. Acestea sunt câteva dintre prevederile incluse în proiectul de lege.

Totodată, un alt punct din proiectul de lege specifică, de asemenea, că „supermarketurile sunt obligate sa pună la dispoziția producătorilor români zone speciale de desfacere a produselor alimentare, separat de produsele de import și să asigure spații speciale producătorilor români pentru contractarea produselor românești, sub forma unor birouri specializate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
supermarket
program