Dendrio se împrumută la ProCredit Bank România

Dendrio se împrumută la ProCredit Bank România

Mihai și Cristian Logofătu

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2023

Dendrio, companie deținută de Grupul Bittnet, a accesat un împrumut de 10 milioane de lei de la ProCredit Bank România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această finanțare vine în contextul achiziției pachetului majoritar de acțiuni Dataware Consulting de către Dendrio. Achiziția reprezintă un pas important în strategia de dezvoltare a pilonului de Cloud & Infrastructure a Grupului Bittnet, unde Dataware Consulting se alătură companiilor Dendrio Solutions, Optimizor, Top Tech și 2NET Computer.

IPO-ul istoric al Hidroelectrica - promovat în străinătate de foștii PR-iști britanici ai fondului suveran de investiții al Rusiei și ai diviziei petroliere a gigantului rus de stat Gazprom CITEȘTE ȘI IPO-ul istoric al Hidroelectrica - promovat în străinătate de foștii PR-iști britanici ai fondului suveran de investiții al Rusiei și ai diviziei petroliere a gigantului rus de stat Gazprom

Bittnet Systems, controlată de frații Logofătu, alături de Cătălin-Cristian Georgescu și Constantin-Adrian Savu, au preluat compania Dataware Consulting. în luna mai.

Valoarea tranzacției este estimată la 18,6 milioane de lei, suma urmând să fie plătită parțial în numerar – 13,6 milioane de lei, de către Dendrio, în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET.

Având în vedere că valoarea tranzacției include și acțiuni BNET, participația de 70% din capitalul social și drepturile de vot ale Dataware achiziționată de Bittnet Group, va fi împărțită proporțional între Bittnet Group (19%) și Dendrio (51%). Restul de 30% din Dataware va rămâne în proprietatea fondatorilor companiei, care vor primi suplimentar și o sumă variabilă, reprezentând 30% din profitul net al Dataware pentru anul 2022.

Câștigul salarial mediu net pe economie a crescut cu 10 lei CITEȘTE ȘI Câștigul salarial mediu net pe economie a crescut cu 10 lei

Dataware este o companie românească de IT&C fondată în anul 2011 în București de către antreprenorii Cătălin Georgescu și Constantin Savu. În prezent, compania implementează servicii și soluții tehnologice, precum rețele de date, storage block & file, storage area network, soluții de recuperare în caz de dezastru și continuarea funcționării afacerii, software forensic și soluții de securitate.

Recent, Fondul de investiții alternative Agista, care a coooptat nume importante din antreprenoriatul românesc, precum Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, familia Andrea și Ferenc Korponay, Dan Pitic și foști parteneri de afaceri ai lui Dinu Patriciu, a achiziționat un pachet suplimentar de acțiuni, în Bittnet.

Agista are astfel o participației de aproape 7%.

În iunie, grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, a vândut aproximativ 12% din capitalul social și din drepturile de vot ale Dendrio, pentru o sumă totală de 7,5 milioane de lei, către fondul de investiții Agista.

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori București și singura de pe Piața Reglementată.
 
În prezent, grupul este format din companii ce oferă expunere investitorilor către întreaga industrie IT&C din România în diverse domenii de activitate, precum educație, infrastructură și cloud, securitate cibernetică, aplicații de business, dezvoltare software.
viewscnt
Afla mai multe despre
dan sucu
korponay
dan pitic
impetum
agista