Proprietarii de restaurante, după o discuție la Guvern: Orban nu vrea acum redeschiderea în interior a localurilor, având în vedere numărul mare de infectări

Proprietarii de restaurante, după o discuție la Guvern: Orban nu vrea acum redeschiderea în interior a localurilor, având în vedere numărul mare de infectări

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2020

Reprezentanții HoReCa spun că premierul nu este dispus la o discuție pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infectări, dar că vor lua în calcul redeschiderea restaurantelor în interior atunci când numărul îmbolnăvirilor va urma un alt traseu. Daniel Mischie, președintele Asociației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), a declarat miercuri, în urma discuțiilor de la Guvern, că nu mai există resurse pentru a susține industria HoReCa, iar această întâlnire a avut loc ”înainte de a pune lacătul pe această industrie”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

”Nu poate fi vorba de o relansare economică fără această industrie. În același timp, am prezentat primului ministru și precedentul european, adică ceea ce se întâmplă în toate țările europene, țări în care restaurantele sunt deschise și în care numărul de infectați Covid este mult mai mic decât în România. Deci astăzi primul ministru trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor, pentru că nu există nicio corelație între numărul de infecții și redeschiderea, funcționarea teraselor. Această funcționare, evident, că trebuie să aibă anumite restricții”, a declarat, miercuri, Daniel Mischie, președintele Asociației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), și totodată CEO al grupului City Grill, unul dintre cei mai mari jucători din industria restaurantelor din România, scrie News.ro

El consideră că industria de hoteluri și restaurante este aproape de a pieri.

Retailerul de jucării Jumbo, pesimist privind evoluția vânzărilor în S2. “Condițiile din piață se schimbă de pe-o zi pe alta.” CITEȘTE ȘI Retailerul de jucării Jumbo, pesimist privind evoluția vânzărilor în S2. “Condițiile din piață se schimbă de pe-o zi pe alta.”

”În momentul de față, toate rezervele și toată disponibilitatea operatorilor din această industrie este ajunsă la sfârșit și nu mai există resurse pentru a susține această industrie”, spune el.

Întrebat când s-ar putea redeschide restaurantele, el afirmă că în acest moment premierul nu este dispus la o discuție pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infecții, ”dar și-a arătat disponibilitatea ca în momentul în care acest număr se va îmbunătăți, deci va fi un alt traseu al numărului de infecții cu Covid, să luăm în discuție redeschiderea restaurantelor în interior”.

Reprezentantul HORA a făcut un apel către toți operatorii din industrie și către toți clienții pentru respectarea regulilor recomandate de către Guvern.

Mischie afirmă că nu a fost luată în calcul o cifră a celor infectați pentru moemntul în care ar putea fi redeschise restaurantele, ci s-a discutat din punct de vedere al trendului.

”A existat o discuție și din punct de vedere al granturilor. Așteptăm să iasă normele, există o discuție din punct de vedere al firmelor afiliate, adică a celor care dețin mai multe restaurante care nu se califică pentru o parte din aceste granturi și ne așteptăm, avem promisiunea primului ministru că va discuta cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, pentru a găsi o soluție în acest sens”, a adăugat el.

Primii bani sunt preconizați a ajunge la începutul lunii septembrie.

”Nu sunt prevăzute noi restricții pentru industria HoReCa din punct de vedere al autorităților centrale.  După cum știți, mai sunt și reglementări care lasă loc de interpretări pentru autoritățile locale”, afirmă Mischie.

El spune că aceste discuții cu premierul au avut loc ”înainte de a pune lacătul pe această industrie”.

Premierul s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria cu preprezentanți ai sectorului HoReCa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
horeca
guvern
danilel mischis