Proprietarul Brico Dépôt și-a redus pierderile în România, renunțând însă temporar și la unii angajați

Proprietarul Brico Dépôt și-a redus pierderile în România, renunțând însă temporar și la unii angajați
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mar 2021

Grupul britanic Kingfisher, proprietarul Brico Dépôt, și-a redus, anul trecut, cu circa 40% pierderea pe piața din România. Vânzările au crescut cu aproape 11%, la 242 milioane de lire sterline.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Grupul britanic, care operează 35 de magazine pe piața locală, a raportat o pierdere de 14 milioane de lire sterline în România, în scădere de la 23 de milioane de lire sterline în anul precedent.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Retailerul a finalizat un proces de reorganizare a operațiunilor în România, Marea Britanie, Irlanda, Polonia, Franța, Spania și Portugalia. Procesul de restructurare a presupus costuri totale de 16 milioane de lire sterline.

Pe plan local, compania a renunțat la 55 de angajați. Astfel, Kingfisher avea în România, la finele anului fiscal (31 anaurie 2021), 2.254 angajați, față de 2.309 în anul precedent.

Afacerile online: creștere sau stagnare? CITEȘTE ȘI Afacerile online: creștere sau stagnare?

"Ca o măsură de reducere a costurilor, de la jumătatea lunii martie, am implementat reduceri temporare de personal care au vizat unii colegi din Marea Britanie, Irlanda, Franța, Spania și România. Aproximativ 50% din totalul colegilor noștri din grup au întrerupt activitatea în aprilie 2020, numărul acestora reducându-se la 10% până la sfârșitul lunii mai, când am redeschis magazinele din Marea Britanie și Franța. Cu exceptia angajaților vulnerabili sau cu risc mai mare de îmbolnăvire, toți colegii au fost rugați să se reîntoarcă la muncă până la 1 iulie", potrivit unui raport al companiei.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Kingfisher a cumpărat, în 2017, rețeaua de magazine Praktiker de la omul de afaceri turc Omer Susli.

viewscnt
Afla mai multe despre
brico dépôt
kingfisher
pierdere brico depot
rezultate kingfisher
vanzari brico dépôt
covid-19 brico dépôt
pandemiei