Proprietarul Ulker a transferat 21% din acțiunile producătorului de biscuiți către holdingul din Marea Britanie

Proprietarul Ulker a transferat 21% din acțiunile producătorului de biscuiți către holdingul din Marea Britanie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 dec 2016

Conglomeratul turc din domeniul alimentar Yildiz Holding a vândut un pachet de 21% din acțiunile producătorului de biscuiți Ulker către holdingul Pladis din Marea Britanie, sub care a reunit, la jumătatea anului, operațiunile sale cheie pe segmentele de biscuiți, ciocolată și dulciuri, inclusiv fabrica Ulker din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Yildiz a încasat 1,4 miliarde de lire turcești (398 milioane dolari) în schimbul participației la Ulker, informează Reuters. În urma tranzacției, Yildiz rămâne cu o deținere de 28,92% la producătorul de biscuiți.

Acțiunile Ulker au scăzut vineri cu 3,8%, la 16,91 lire turcești. Cotația este cu 13,3% sub prețul de listare, de 19,5 lire.

Epurările lui Erdogan fac prima victimă în industria financiară CITEȘTE ȘI Epurările lui Erdogan fac prima victimă în industria financiară

Titlurile Ulker și ale altor companii din cadrul Yildiz Holding au fost afectate în ultimele luni de temerile din piețe potrivit cărora conglomeratul turc ar putea fi vizat de valul de represalii împotriva companiilor pe care președintele Recep Tayyip Erdogan le consideră apropiate de clericul Fethullah Gulen, acuzat de orchestrearea puciului eșuat din 15 iulie.

Autoritățile de la Ankara au suspendat sau concediat până în prezent peste 100.000 de funcționari publici și au preluat controlul asupra a sute de companii, pe motiv că ar avea legături cu mișcarea clericului musulman.

La mijlocului anului, Yildiz a reunit companiile Godiva Chocolatier, United Biscuits, Ulker și DeMet’s Candy, producătoare de biscuiți, ciocolată și dulciuri, în holdingul Pladis, înregistrat în Marea Britanie.  

Holdingul, cu afaceri de 5,2 miliarde de dolari, s-a poziționat imediat ca lider pe piața alimentară din centrul și estul Europei, Orientul Mijlociu și Africa, având 36 de fabrici în 13 țări și 26.000 de angajați.

Pe piața românească, holdingul este prezent prin intermediul companiei Pladis România ( anterior Eurex Alimentare), care deține o unitate de producție în Popești-Leordeni, județul Ilfov.

viewscnt
Afla mai multe despre
yildiz holding
ulker
pladis
actiuni
vanzare