Autoritățile turce au arestat 29 de inspectori ai Agenției de reglementare a sectorului bancar

Autoritățile turce au arestat 29 de inspectori ai Agenției de reglementare a sectorului bancar
scris 19 aug 2016

Autoritățile turce au arestat vineri 29 de inspectori de la Agenția de reglementare a sectorului bancar (BDDK), pentru efectuarea unor "inspecții ilegale", potrivit presei turce, în cadrul unei operațiuni legate de puciul eșuat de la 15 iulie, relatează Reuters.

Potrivit postului NTV, acești inspectori sunt suspectați că au efectuat anchete ilegale în legătură cu conturi ale unor fundații ce au legături cu statul sau aparținând unor personalități din lumea afacerilor apropiate, în multe cazuri, președintelui Recep Tayyip Erdogan.

BDDK nu a comentat imediat, scrie Reuters.

Efectul loviturii de stat din Turcia: Rezervările s-au prăbușit, dar românii care au cumpărat deja vacanțe în Antalya nu renunță la ele CITEȘTE ȘI Efectul loviturii de stat din Turcia: Rezervările s-au prăbușit, dar românii care au cumpărat deja vacanțe în Antalya nu renunță la ele

Vicepremierul Mehmet Simsek a anunțat, în paralel, că Guvernul se află în contact cu sectorul bancar, cu scopul de a întrerupe finanțarea societăților care au legături cu rețeaua lui Fethullah Gülen, un fost imam exilat în Statele Unite, acuzat de Ankara că se află în spatele tentativei de lovitură de stat, arată news.ro.

Simsek a subliniat, într-o intervenție în direct pe postul TRT Haber, că este "crucial" ca aceste finanțări să fie oprite, a adăugat că "doar" câteva sute de societăți sunt vizate și că această decizie nu va avea consecințe asupra economiei turce.

După eșecul încercării răsturnarii militare a regimului Erdogan, aproximativ 40.000 de persoane au fost arestate în Turcia, dintre care jumătate au fost plasate în detenție pentru presupuse legături cu puciștii.

Ancheta cu privire la ramificațiile puciului a condus, de asemenea, la o vastă epurare în rândul armatei, poliției, justiției și funcției publice, iar aproximativ 80.000 de persoane au fost suspendate din funcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
bdkk
turcia
arestat