Rabla pentru electrocasnice - Bugetul pentru etapa a doua, epuizat în 35 de minute

Rabla pentru electrocasnice - Bugetul pentru etapa a doua, epuizat în 35 de minute
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2021

Bugetul de 30 de milioane de lei, alocat pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice 2021, a fost epuizat în 35 de minute de la debut, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu.

Urmărește-ne și pe Google News

Cea de a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice 2021 a început vineri la ora 10.00, putând fi rezervate vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete, arată Hotnews.ro.

"În primele 35 de minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru televizoare, laptopuri și tablete, bugetul de 30 de milioane lei a fost epuizat.

Voucherele generate în această etapă vor fi activate luni, 7 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare", a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Programul are anul acesta un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, estimându-se peste 200.000 de beneficiari.

În total, sunt eligibile nouă categorii de produse: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiționat, televizoare, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Persoanele care doresc să beneficieze de oricare dintre cele nouă categorii de echipamente trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu și să își genereze contul de utilizator.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Programul a fost structurat în trei etape. Etapa 1 (21 mai - 4 iunie), pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparatele frigorifice, Etapa 2 (4-18 iunie), pentru televizoare, laptopuri și tablete, Etapa 3 (18 iunie - 2 iulie), pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, 400 de lei pentru mașini de spălat vase, având cel puțin noua clasa energetică D, la mașinile de spălat rufe cel puțin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiționat care trebuie să fie în cel puțin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puțin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puțin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an și 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.

Bugetul din prima etapă a programului Rabla pentru electrocasnice a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore de la debut, fiind rezervate 75.000 de vouchere.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla pentru electrocasnice
vouchere
televizoare