Tranzacție: Recommerce Group cumpără startup-ul fenix.eco, lansat în România de Gregoire Vigroux

Tranzacție: Recommerce Group cumpără startup-ul fenix.eco, lansat în România de Gregoire Vigroux

Augustin Becquet (stânga) și Grégoire Vigroux (dreapta)

scris 4 iun 2021

Compania franceză Recommerce Group, jucător pe piața smartphone-urilor recondiționate din Europa, cu operațiuni deja în 24 de țări, preia fenix.eco, un startup românesc fondat în urmă cu 14 luni de antreprenorul în serie și business angel-ul Grégoire Vigroux, co-fondator și vicepreședinte Europa al Telus International, împreună cu un fost manager din cadrul Amazon, Adrien Arnoux.

La finele anului trecut, fenix.eco s-a extins către zona B2B.

Tranzacția dintre fenix.eco și Recommerce Group va fi închisă din punct de vedere legal în luna iulie.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Recommerce va beneficia de prezența fenix.eco în România pentru a-și consolida poziția pe piața locală.

Fondat în 2009 în Franța, Recommerce Group opereaază în răscumpărarea, renovarea și vânzarea dispozitivelor second-hand.

„Veniturile noastre au crescut cu 30% în 2020, iar anul acesta se vor majora cu 40% urmând să ajungem la o cifră de afaceri de 85 milioane de euro la finalul lui 2021. Pentru a continua această creștere exponențială în anii următori, ne intensificăm dezvoltarea internațională. Luând în considerare importanța sa din punct de vedere demografic si economia aflată în curs de dezvoltare, Europa de Est este o piață mare, dar care nu este utilizată la adevăratul său potențial. Prin achiziția fenix.eco, ne dezvoltăm operațiunile rapid și eficient în această regiune promițătoare. România este o bază extraordinară pentru ca Recommerce să își consolideze prezența în Europa de Est, datorită francofoniei țării, apropierii culturale de Franța, mediului de afaceri favorabil și deschiderii către Europa”, spune Augustin Becquet, CEO al Recommerce Group.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Discuțiile dintre fenix.eco și Recommerce, fondat în 2009, au început la sfârșitul anului 2020. Recommerce va anunța în următoarele luni țările din Europa de Est pentru care are planuri de extindere.

„Încă din prima zi, ambiția noastră a fost să devenim cel mai important jucător din Europa de Est în domeniul smartphone-urilor recondiționate. Unirea forțelor noastre cu cele ale Recommerce Group este cea mai bună mișcare strategică pentru a ne atinge rapid acest obiectiv și a rămâne competitivi. Această companie are o experiență extraordinară, fiind unul dintre cei mai vechi, mai mari și mai respectați jucători din Europa pe segmentul de recondiționare. Acum, că facem parte din Recommerce Group, vom beneficia de capacitatea acestuia de aprovizionare la scară largă, de experiența sa în răscumpărare, de dispozitive de calitate și de prețuri concurențiale”, afirmă Grégoire Vigroux, co-fondator fenix.eco.

Grégoire Vigroux va rămâne în consiliul de administrație al companiei, în timp ce Hector Destailleur și Adrien Arnoux vor continua să se ocupe de operațiunile locale.

Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, preia Suiteshare și intră pe nișa vânzărilor prin WhatsApp CITEȘTE ȘI Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, preia Suiteshare și intră pe nișa vânzărilor prin WhatsApp

Piața mondială a smartphone-urilor reutilizate (inclusiv reutilizate și recondiționate) este estimată să ajungă la 351,6 milioane de unități în 2024 față de 225,4 milioane de unități în 2020, potrivit unui raport publicat de International Data Corporation (IDC) în ianuarie anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
fenix.eco
recommerce group