Retailer: Vânzările de electronice și electrocasnice smart pot crește anul acesta cu 50%. Topul preferințelor românilor

Retailer: Vânzările de electronice și electrocasnice smart pot crește anul acesta cu 50%. Topul preferințelor românilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2019

Produsele inteligente își fac tot mai des loc în casele românilor, pe măsură ce devin mai accesibile, iar cerința pentru această categorie devine tot mai mare, ca urmare a conștientizării avantajelor pe care le oferă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Vânzările de produse inteligente, electronice sau electrocasnice, în afara smartphone-urilor și a smart TV-urilor, au crescut anul trecut cu peste 50%, pe fondul scăderii, în medie, a prețurilor cu aproximativ 20%. Iar acest lucru a făcut ca produsele inteligente să fie tot mai accesibile pentru utilizatorii individuali. Estimăm pentru acest an o creștere similară de 50% a vânzărilor de produse electronice și electrocasnice inteligente”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Topul restaurantelor și preparatelor din București preferate de utilizatorii Uber Eats CITEȘTE ȘI Topul restaurantelor și preparatelor din București preferate de utilizatorii Uber Eats

Ca și obiceiuri de consum, românii se află în fază incipientă în ceea ce privește achizițiile de electronice și electrocasnice smart. La o primă achiziție, românii optează pentru produsele dintr-o categorie de mai mică de preț, precum prize și becuri inteligente, senzori de securitate (detecție fum, mișcare), camere de supraveghere, dispozitive Chromecast, boxe asistent personal, pentru care sunt dispuși să achite între 200 și 500 de lei. 

La o achiziție următoare, obișnuiți deja cu avantajele pe care le oferă noile tehnologii și produsele smart care le înglobează, optează pentru produsele care costă mai mult, precum: aspirator robot, mașini de spălat, cuptoare și aparate de aer condiționat care pot fi controlate prin telefonul mobil etc., pentru care alocă un buget de aproximativ 2.000 de lei.

În topul preferințelor românilor sunt dispozitivele care ușurează treburile într-o gospodărie și cele care sunt folosite pentru prepararea cu mai mare ușurință a mâncării.

viewscnt
Afla mai multe despre
evomag
electrocasnice smart
becuri cu senzor