Retailerul german Kik Textilien deschide un nou magazin

Retailerul german Kik Textilien deschide un nou magazin
scris 28 nov 2018

Retailerul german Kik Textilien, aflat printre primii jucători în sectorul de retail din Germania, a deschis un nou magazin pe piața locală, în Galeriile Comerciale B1 Retail Park din Bistrița.

Intrarea în România a retailerului german a fost anunțată în premieră de Profit.ro la începutul anului.

Retailerul vinde produse textile la un preț pe care încearcă să îl țină cât mai jos, ca și diferite accesorii și articole de papetărie.

Acuzații la nivel înalt: Poșta a redactat o plângere penală către Parchet împotriva unor membri din fosta conducere, printre care noul ministru al Comunicațiilor UPDATE Poșta confirmă CITEȘTE ȘI Acuzații la nivel înalt: Poșta a redactat o plângere penală către Parchet împotriva unor membri din fosta conducere, printre care noul ministru al Comunicațiilor UPDATE Poșta confirmă

Pâna la finalul anului, retailerul german va mai deschide al doilea magazin la Oradea, un magazin la Vaslui, unul la Râmnicu Vâlcea și unul la Craiova.

Odată cu intrarea pe piața din România, KiK țintește extinderea pe plan local prin deschiderea de alte 10 unități până la finalul acestui an. Compania vizează expansiunea în orașe cu populație de minimum 15.000 de locuitori, dar și în orașe mari, precum București.

Recent, Profit.ro a relatat că retailerul a confirmat oficial, în Germania, că va deschide în acest an primele sale unități pe piața românească, precizând totodată că renunță, deocamdată, să mai intre și pe piața din SUA, cum își propusese încă de anul trecut, din cauza războiului comercial generat în ultimele zile între SUA și China, cu impact și în Europa.

Kik face parte din grupul Tengelmann, care în 2010 și-a vândut rețeaua de magazine Plus din România către compania germană Lidl. Tengelmann deține și brandul OBI, intrat în România în 2008, dar care a închis afacerea în aprilie 2015.

Kik Textilien are 3.564 de magazine în Europa, dintre care circa 2.600 de unități în Germania, intrând acum pe piața din RomâniaBrandul este prezent și în Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Croația, Olanda, Slovenia, Slovacia, Italia .

Compania, cu 26.852 de angajați, vrea să ajungă la 5.000 de sucursale în Europa.

First Bank a deschis prima sucursală sub noua identitate, după ce a renunțat la brandul Piraeus Bank CITEȘTE ȘI First Bank a deschis prima sucursală sub noua identitate, după ce a renunțat la brandul Piraeus Bank

Cu o creștere anuală de aproximativ 200 de magazine, KiK se numără printre companiile cu cea mai mare expansiune din Europa.

În 2016, Kik a avut vânzări de aproape 2 miliarde euro, cel mai mare nivel din anul 1994, cel al înființării companiei.

Anul trecut, retailerul și-a menținut aceste trend, cu vânzări de 2 miliarde euro.

Recent a intrat pe piața din România și retailerul polonez Sezeer, controlat de grupul MIG (Marketing Investment Group), distribuitor exclusiv al brandurilor New Era, O'neill, Lotto, Confront, Feewear și al liniei de încălțăminte Lacoste, proprietar al unui lanț de 50 de magazine UP8 și cel care a creat cea mai mare platformă de vânzare cu amănuntul pentru produse de marcă sportivă din Polonia, deschizând primul magazin de pe piața locală.

Magazinul a fost deschis în centrul comercial Mega Mall din București, unde retailerul a închiriat o suprafață de circa 170 metri pătrați. Pe piață din 1998, grupul MIG deține 124 de magazine proprii, o rețea vastă de magazine partenere și depozite de distribuție în Polonia, Cehia, Germania, Slovacia, Lituania, Letonia.

Compania și-a început ascensiunea cu un acord de franciză cu lanțul internațional de retail sportiv Foot Athlete's Foot, iar în 2002 deținea deja câteva zeci de magazine din cele mai mari orașe poloneze. În același an a semnat acorduri exclusive cu branduri precum Umbro, Timberland și Asics, iar în 2009 a devenit unicul reseller polonez pentru linia de încălțăminte Lacoste și brandurile Mizuno și British Bench.

Pe piața locală operează și retailerul polonez de încălțăminte CCC, care recent, cum a anunțat Profit.ro, a semnat un acord pentru a cumpăra Peeraj Brands International SRL, care operează magazinele de pantofi sub marca CCC din România. Grupul de francize de fashion Peeraj este unul dintre cei mai importanți ju­că­tori de pe piața locală de modă, cu circa 100 de magazine sub diferite branduri.

Tot în România a intrat anul trecut gigantul american de articole sportive Under Armour, al doilea în domeniu din SUA, după Nike, mișcare anunțată în premieră de Profit.ro.

De asemenea, Profit.ro a anunțat la finele anului trecut că grupul turc Br Magazacilik Ticaret, care include magazinele Beymen și Altınyıldız Classics, retailerul Ran Group, care deține propriul brand de încălțăminte "Ranello", dar și o rețea de cafenele și restaurante, a intrat în România și vrea să ajungă într-un interval de 3 ani la o rețea de 15 magazine proprii pe piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
kik
retailer
magazin