România, locul nouă în UE la creșterea comerțului cu amănuntul, în martie

România, locul nouă în UE la creșterea comerțului cu amănuntul, în martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2018

Comerțul cu amănuntul a crescut cu 0,8% în zona euro și cu 1,8% în Uniunea Europeană, în martie comparativ cu perioada similară din 2017, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 2%, cele de produse non-alimentare au urcat cu 1,8%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 0,8%, scrie Agerpres.

După 12 ani, frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, își relansează afacerea cu cartofi prăjiți și intră în București CITEȘTE ȘI După 12 ani, frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, își relansează afacerea cu cartofi prăjiți și intră în București

Majoritatea statelor membre UE au raportat în martie creșteri anuale ale comerțului cu amănuntul, cu excepția Germaniei (minus 1,3%) și Sloveniei (minus 0,5%). Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Malta (8,6%), Ungaria (7,2%), Letonia (6,5%), Polonia (5,9%), Portugalia (5,6%), Slovacia (5,1%), Lituania (4,5%), Finlanda (4,3%) și România (4,2%).

viewscnt
Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
eurostat